A legerősebb őszi salaktalanító finomságok: ezeket keresd a piacon!

Írta: ,
Az ősz a betakarítás időszaka, de ez még nem jelenti azt, hogy neked is be kell takarítanod néhány zsírpárnát a télre – ilyen hideg azért valószínűleg nem lesz. Érdemes azonban felkészíteni a testedet az influenza szezonra, kimosni a mérgeket és a lerakódott salakanyagokat, valamint pótolni a hiányzó vitaminokat és ásványi anyagokat. Az őszi finomságok segítségedre lesznek ebben, az pedig csak hab a tortán, hogy a salakanyagok eltávolításával akár néhány kilótól is megszabadulhatsz.
Sütőtök

Nem véletlen, hogy a sütőtök az első táplálékok között van, amit a babáknak is adunk: könnyű megemészteni, mégis tele van vitaminokkal, rostjai finoman és kíméletesen, de hatékonyan tisztítják meg a bélcsatornákat.

Édes ízének köszönhetően pedig akár desszertnek is ideális egy jó vacsora után, és az sem egy utolsó szempont, hogy nincs sok macera vele: elég a sütőbe dobni, és hamarosan fogyaszthatod is.

Persze, a sütőtök kerülhet levesbe, vagy akár salátába is, ha valamivel feldobnád a diétádat.
Alma

Ha kifejezetten a fogyás vagy a salaktalanítás a célod, akkor almából mindenképpen savanykásabbat kell választanod, mert az édesebb változatoknak túl magas lehet a glikémiás indexe. 

Ilyenkor azonban ez nem lehet probléma, hiszen sokféle alma érik: a savanykásabbak önmagukban, vagy húsok mellé, salátában is finomak. 

Amellett, hogy rostjai megtisztítanak a salakanyagoktól, az almában található pektin képes megkötni a zsírokat, és kimosni őket a szervezetből, így fokozottan segíti a fogyást.