A csodálatos fokhagyma

Scheftsik Tamás
Írta: ,
A csodálatos fokhagyma
Ha húspácot, kolbászt, levest vagy éppen pirítóst készítünk, a legtöbb esetben van egy olyan alapfűszer, amit mindenképpen használunk, és ez nem más, mint a fokhagyma. Ez a csodálatos növény nem csak szép virágokat nevel, hanem jellegzetes ízével és fantasztikus gyógyhatásaival is méltán vívta ki az emberiség elismerését.
A fokhagyma

Amikor az amarilliszre gondolunk, akkor egy hatalmas fejű, gyönyörű és sokszor bódító illatú növény jut eszünkbe. Nem is hinnénk, hogy a lehető legáthatóbb illattal rendelkező ilyen növény a fokhagyma.
Nem véletlen, hogy a népnyelv büdöshagymának is hívja, mert egyesek szerint kellemetlen, mások szerint kellemes, de tagadhatatlanul átható bukéval rendelkezik.

Mitől büdös?

Nos, ha már a fokhagyma szagánál tartunk, akkor érdemes tudni, hogy ez minek is köszönhető.
Ez a növény rengeteg, mintegy 100 kéntartalmú vegyülettel rendelkezik, ennek tudhatjuk be az illatot, és persze azt a rengeteg csodálatos gyógyhatást is, ami ehhez a növényhez köthető.

Fókuszban

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján

10 pontos teendő lista, amit minden szülőnek át kell futnia sulikezdés előtt

A márkás, jó minőségű sportszerekért és sportruházatért irány az Intersport!