A cseresznye 6 nagyszerű hatása

A cseresznye 6 nagyszerű hatása

Címlap / Életmód / Táplálkozás / A cseresznye 6 nagyszerű hatása

Június második felétől már érik sokunk nagy kedvence, a cseresznye. Sokan szeretjük süteményben vagy akár nyersen is, hiszen annyira finom. Emellett azonban rengeteg olyan jó tulajdonsága is van, ami az egészségünkre is jótékony hatással van.

Vértisztító

A cseresznye kiváló vértisztító, amely hatásának következtében csodákat tehet velünk. A sok húst és kevés gyümölcsöt tartalmazó táplálkozás során a vérben több olyan káros anyag felhalmozódását is eredményezi, amelyek kellemetlen érzést, akár fájdalmat is okozhat.
A cseresznye kiválóan tisztítja a vért, így több olyan ízületi problémánk is megoldódhat a fogyasztásával, amelyektől korábban szenvedtünk.

Bőrtisztítás

A cseresznye a vérünkön keresztül a bőrünket is egészségesebbé képes varázsolni. Elég csak naponta egy keveset fogyasztani belőle, és arcunk máris látványosan megfiatalodik. A zsíros bőr egészségesebb lesz, a pattanások csökkennek, és a csillogó arcbőr is kevésbé fénylővé válik.
Fontos, hogy alaposan megmossuk fogyasztás előtt, és hogy ne feltétlenül nagyobb adagokban együk, inkább kisebbekben, de azt rendszeresen.

Hormonok

A cseresznye rendszeres fogyasztása pozitív irányba módosíthatja a szervezet hormontermelését.
A cseresznye hatására helyreáll a szervezet hormonegyensúlya, ami testünk szinte minden részére jótékonyan hathat. Sokan szednek mesterséges hormonokat, különösen a változó korban, de ezek a hormonok több negatív hatást is kiválthat. Nekik különösen ajánlott, hogy ilyenkor inkább a cseresznyét válasszák.

Ásványi anyagok

A cseresznye nagy mennyiségben tartalma káliumot, kalciumot, foszfort, cinket, magnéziumot és vasat is, amelyek mind erősítik szervezetünket. Ezen kívül rengeteg nyomelem van benne, amely segítik az emésztő- és immunrendszer megfelelő működését.
Emellett a cseresznye lúgosító hatással is rendelkezik, így az elsavasodás következtében kialakuló betegségeket is megállítja. Általános szabály, hogy minél sötétebb a cseresznye, annál magasabb arányban tartalmaz ásványi anyagokat.

Vitaminok

A cseresznye nagy mennyiségben tartalmaz C- és B-vitamint, ami ideális a szervezet vitaminszükségletének megteremtéséhez.
Rendszeres fogyasztásával nem csak egészségünket, de szépségünket is tovább megőrizhetjük, ugyanis ezek a vitaminok kiváló antioxidánsok, és nagyban hozzájárulnak ahhoz, hogy bőrünk fiatal, ránctalan és finom tapintású maradjon. A C-vitamin emellett elősegíti a kollagén képződését is, ami szintén sokat számít bőrünk fiatalságának megőrzésében.

Fogyókúra

Fogyókúrához is ideális választás a cseresznye. Figyeljünk az alapos tisztításra, de ha ezt megtesszük, akkor akár fél kilót is ehetünk belőle naponta. Vitamin- és ásványi anyag tartalmának köszönhetően a kúra alatt nem fáradunk el és nem érezzük sokáig éhesnek sem magunkat.
Kiváló vízhajtó, így segít a felesleges víz eltávolításában, ami nem csak a fogyókúra, de a szív- és érrendszer megfelelő működéséhez is hasznos.

VIDEO Ezek a szerencsehónapjaid 2024-ben

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!