A bergamott olaj 7 nagyszerű hatása

Fischer Anna
Írta: ,
A bergamott olaj 7 nagyszerű hatása
A bergamott olaj egy népszerű kozmetikai és gyógyászati alapanyag, amit már régóta ismernek és használnak a szépségiparban. Nem véletlenül örvend ekkora népszerűségnek, ugyanis kifejezetten széles a felhasználási köre. Lássuk, melyek ezek!
Bőrápolás

A bergamott olaj, vagy a felhasználásával készült szappan kifejezetten javasolt a töredezett, repedezett és túlérzékeny bőr ápolására. Nem csak eltünteti a bőrszárazságot, de egyben táplálja és meg is nyugtatja a bőrt.
Fertőtlenít és tisztít is, így a zsíros, aknés bőrre is jó hatással lehet, ha kellő mennyiségben, rendszeresen mosunk arcot ilyen szappannal. Nem véletlen, hogy rengeteg kozmetikai termék egyik legfontosabb alkotórészévé vált.

Belsőleg alkalmazva

A bergamott olaj kifejezetten nagy segítségünk lehet, ha például az emésztésünket szeretnének rendbe tenni. Serkenti ugyanis a gyomor és a belek működését, aktivizálja a bélmozgást.


Tisztító kúra mellé is kiváló, elég néhány cseppet fogyasztani belőle naponta. Fertőtlenítő és nyugtató hatása miatt toroköblítésre is megfelelő otthoni szer, enyhe torok- és mandulagyulladásra is kiválóan alkalmazható.

Fókuszban

A hibrid autóké a jövő?

5 gyors ünnepi főfogás - mert nem a konyhában eltöltött időn múlnak az ízek!

7 gyakori tünet, ami magnéziumhiányra utalhat - Rád hány igaz?

Full hibrid, plug-in hibrid vagy mild hibrid? Tegyünk rendet a fejekben hibrid fronton

Csak olyat ajándékozz, amit magadra is kennél! 7 fantasztikus növényi alapú kozmetikum karácsonyra