8 hangulatjavító étel

Sándor Alexandra
Írta: ,
8 hangulatjavító étel
„Az vagy, amit megeszel” – tartja a mondás, ami átvitt értelemben tényleg igaz. A táplálkozás útján bevitt anyagok ugyanis jelentős mértékben befolyásolják testi-lelki egyensúlyunkat. Ha szeretnéd, hogy egy kicsit jobb legyen a kedved és a közérzeted, fogyaszd a következő fogásokat!
Halak
Az omega-3 zsírsav hiánya csökkenti az idegsejtek ingerületátvivő képességét, valamint a hangulatot befolyásoló szerotonin hormon termelődését is, így ha nem juttatod belőle elegendő mennyiséghez a szervezeted, nő a depresszió veszélye.
A lazac, a tonhal és a szardínia könnyen beszerezhető, finom megoldást nyújt a problémára.
Magvak
Ugyancsak omega-3 telítetlen zsírsavat tartalmaznak, ami a vérben lévő „rossz” koleszterin (LDL) szintjének csökkentése mellett „megolajozza” az érfalakat és javítja a kedved.
A vegetáriánusok egyik legfontosabb tápanyagforrásai, de egy marék dió, mogyoró, pekándió vagy mandula elrágcsálása mindenkire jó hatással van.

Legolvasottabb cikkek

5 stresszcsökkentő módszer, amivel leengedhetsz az év végi hajtásban

Fókuszban

Nyugodt alvás a megfázás alatt is! A téli megfázások tünetei alváshiányhoz vezethetnek, mely akár egy éjszaka alatt is negatívan befolyásolhatja az agyműködésünket

5 stresszcsökkentő módszer, amivel leengedhetsz az év végi hajtásban

A hibrid autóké a jövő?

5 gyors ünnepi főfogás - mert nem a konyhában eltöltött időn múlnak az ízek!