8 étel, ami bizonyítottan csökkenti a koleszterinszintet

Sándor Alexandra
Írta: ,
8 étel, ami bizonyítottan csökkenti a koleszterinszintet
A magas koleszterinszint nemcsak az idősek betegsége: sajnos egyre több huszon- és harmincévesről derül ki egy általános vérvétel során, hogy csökkenteni kellene nála az erre vonatkozó értékeket. A gyógyszeres kezelés mellett a táplálkozásoddal is sokat tehetsz azért, hogy megakadályozd a halálos következményekkel járó lerakódást az ereidben.
Olívaolaj

A mediterrán kincs egyszeresen telítetlen zsírsavai és E-vitaminja gondoskodik róla, hogy a véredben lévő „rossz”, tehát alacsony sűrűségű, rövidítve LDL koleszterin szintje csökkenjen, a „jó” HDL-é pedig növekedjen.
Utóbbinak az emelkedése előbbinek a csökkenését vonja maga után, éppen ezért sületlenség elkönyvelni, hogy mindenfajta zsiradék gonosz. A növényi eredetűek például kifejezetten hasznosak lehetnek.

Proaktív margarin

A telítetlen zsírsavakban gazdag margarinok gyártói nemcsak a reklám kedvéért állítják, hogy az ilyen termékek fogyasztása jó hatással van a szívre.
Az előállítás során felhasznált növényi szterolok ugyanis akadályozzák a „gonosz” zsírok beépülését a vérsejtekbe.

Ezzel a margarinnal bátran helyettesítheted a vajat, illetve süthetsz és főzhetsz is vele.

Fókuszban

3 napos őszi nagytakarítás - Ha ezeket a lépéseket betartod, az egész lakás ragyogni fog!

Rakd össze a top tisztítós kosarat: 6 kellék takarításhoz, amikkel gyerekjáték lesz az otthonod tisztán tartása

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján