7 tévhit az élelmiszerekről

Sándor Alexandra
Írta: ,
7 tévhit az élelmiszerekről
A bio és a light bűvkörében élsz, miközben mélyen megveted a fehér lisztet meg az édességet? Nem biztos, hogy ennyire egyirányú út vezet az egészséghez...
A bio mindig jobb?

Az organikus eredetű élelmiszerek elvileg kevesebb méreganyagot tartalmaznak, de nincs bizonyíték arra, hogy több tápanyag lenne bennük. Zöldségek és gyümölcsök esetén – különösen a szennyeződéseknek fokozottan kitett almánál, baracknál, salátánál és spenótnál – érdemes a biót választani, de narancsból, illetve avokádóból teljesen fölösleges.
A piacon az őstermelőktől jó eséllyel minőségi árut szerezhetsz be, akár organikus, akár nem.

Csak a teljes kiőrlésű?

Tény, hogy egészségesebbek az ilyen gabonafélék és a belőlük készült termékek, mint amelyeknek a finomított változatok, hiszen hosszan tartó teltségérzetet, illetve megfelelő rostbevitelt biztosítanak.
Jó, ha a család asztalára legalább fele arányban ilyen péksütemény kerül, ám nem vannak, akik nem rajonganak az ízéért – náluk nem muszáj erőltetni a dolgot.

Fókuszban

Egyszerű húsvéti ötletek, amikkel instant ünnepi hangulatot teremthetsz a családban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv