7 ok, amiért a mediterrán étrend hihetetlenül egészséges

Szabó Erzsébet
Írta: ,
7 ok, amiért a mediterrán étrend hihetetlenül egészséges
Karcsú, barna bőrű, hosszú hajú nők… ők jelentős részt a mediterrán éghajlaton, tőlünk délre élnek. De mi a titkuk? Mitől lesznek ezek a déli népek ilyen fittek és szépek? A genetika mellett bizony erősen közrejátszik az is, hogy természetesnek tekintik az egészséges életmódot.
Telítetlen zsírsavak

A mediterrán népek szinte kivétel nélkül tengerpart mentén élnek, de legalábbis garantáltan biztosított számukra, hogy kiélvezhessék a sósvíz közelségének előnyeit.
Rengeteget telítetlen zsírsavat fogyasztanak, hiszen igen előkelő helyet élveznek étlapjukon a halak, a tenger gyümölcsei, és természetesen a frissen préselt olívaolaj, amivel minden elkészült finomságot meglocsolnak.

Friss zöldségek és gyümölcsök

A mediterrán éghajlaton ismeretlen a számunkra megszokott, mínuszokkal járó tél, így az itt élő emberek ebben az évszakban is gyorsan jutnak friss zöldségekhez és gyümölcsökhöz.
Az év többi szakában pedig magától értetődő, hogy sokkal nagyobb ásványi anyag és vitamintartalmú ételekkel gazdagíthatják a napjukat, hiszen ezek a finomságok nem utaznak több száz, vagy akár ezer kilométert a boltokig.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!