7 meglepő dolog, ami puffadást okozhat

Dienes Petra
Írta: ,

Sokunk számára lehetnek ismerősek a puffadás okozta kellemetlen tünetek. Adódnak alkalmak, amikor pontosan tudjuk, hogy melyik étel okozta a levegősödést, máskor azonban fogalmunk sincs, hogy miért szenvedünk újra ettől a diszkomfort érzéstől. Cikkünkből most ezekre az esetekre adunk magyarázatot, hogy legközelebb könyebben ki tudd kerülni azokat.

Ha túl gyorsan eszel Kép forrása: gigihadidaily.tumblr.com

Valószínű, hogy Te is tudod, hogy ez nem egészséges, hiszen sokkal nehezebb a kevésbé megrágott ételt megemésztened. Mindemett azonban a sietős ételfogyasztás nagyban hozzájárul a puffadás kialakulásához is.

Hogyan? Ha csak habzsolsz, úgy könnyen sok levegőt nyelsz az étellel együtt, ez pedig azt eredményezi, hogy a levegő a belekben felgyülemlik és puffadást okoz.

Enni nem bűn, még akkor sem ha kevés az idő rá. Próbálj meg lassabban falatozni, hiszen az ízek amúgy is megérdemlik, hogy kiélvezd őket, és Te is! Így pedig a kellemetlen utóhatással sem kell majd számolnod.

Szívószál Kép forrása: fashiongonerogue.com

Különösen nyáron igaz, hogy sok italt szívószállal fogyasztunk, ami viszont egyáltalán nem szerencsés, hiszen itt is ugyanaz a helyzet, mint az előző pontban.

Azzal, hogy be kell szívnod a levegőt, hogy az ital a szádba jusson, rengeteg plusz oxigént nyelsz, ami szintén puffadáshoz vezet.

Így ha nem muszáj, a szívószálat inkább hanyagold.