6 energiát adó szuperétel kiégés ellen

Póta Szilvia
Írta: ,
6 energiát adó szuperétel kiégés ellen

Mindenkinek vannak az életében elfoglaltabb időszakok, amikor látszólag szinte lehetetlennek tűnik az életünk összes területén megfelelni a kötelezettségeinknek. Ilyenkor a munka és a stressz hatására könnyen megeshet, hogy fizikailag és mentálisan egyaránt kimerülünk. Ha úgy érzed, kiürültek energiatartalékaid, és szükséged lenne ebben a hektikus tempóban egy kis plusz erőre, próbáld ki a most következő szuperételeket!

Olajos magvak Kép forrása: foodfashionparty.com

A mandula kiváló növényi alapú proteinforrás, emellett nagy mennyiségben tartalmaz rostokat, melynek köszönhetően segíthet az egészséges energiaszintet fenntartani. A benne lévő B- és E-vitamin, valamint az olyan ásványi anyagok, mint a magnézium vagy a vas, kiváló eszközt jelenthetnek a fáradtság legyőzésére, bármilyen akadállyal kelljen is a nap folyamán szembenézned.

A mandulát nem csupán önmagában fogyaszthatod, de az általad készített ételekhez is felhasználhatod. Édes és sós ételekhez egyaránt kiválóan illik.

Mártogasd olvasztott csokoládéba, szórd meg vele a salátádat, vagy süsd bele a süteményekbe!

Csilipaprika Kép forrása: smakialzacji.blogspot.hu

A csilipaprika nem csak izgalmassá varázsolja az egyes fogásokat, de az egészségedre is jó hatással van. A benne található kapszaicin, ami a paprika erejét adja, felmelegíti a szervezetet, illetve segíthet javítani a vérkeringést.

A folyamat hatására javulhat az agy oxigénnel való ellátottsága is, ami hatékony fegyver lehet a fáradtság elleni küzdelemben.

A csilipaprikát felhasználhatod levesekhez, tésztákhoz, szószokhoz, vagy készíthetsz akár házi chili krémet is!

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba