6 dolog, amit ne próbálj bemesélni magadnak az evéssel kapcsolatban

Sándor Alexandra
Írta: ,

Amit a kajáról gondolsz, alapvetően meghatározza a hozzá fűződő viszonyod. Csak rajtad múlik, milyen érzéseket társítasz az egészséges falatokhoz, így az is, hogy végre elérd az álomalakot, és vele együtt az áhított testi-lelki egyensúlyt. A következő mondatok viszont ellened dolgoznak, tehát vegyél tőlük érzékeny búcsút!

„X dolgot (nem) kéne ennem!”

A „kéne” szó alapjáraton ellenérzést szülhet benned – ha máshol nem, hát tudat alatt, és ez bőven elég.

Ebből a végén az sül ki, hogy sóvárogni kezdesz a tiltott gyümölcs, vagy éppen csokoládé után, és megundorodsz attól, ami segítene neked a kiegyensúlyozottabb táplálkozásban.

A hasonló utasítások megfogalmazásánál sokkal célszerűbb tehát megkeresned a választ arra, hogy istenigazából mit szeretnél enni.

Talán egy édes, sós vagy zsíros kalóriabomba a vágyaid tárgya – de ne feledd, mindenre létezik hasonló ízvilágú, ugyanakkor sokkal kímélőbb alternatíva.

Tedd meg tehát azt a szívességet magadnak, hogy letéped a kajálással kapcsolatos láncokat az őszinteség által!

„Ebből bármennyit ehetek, mert egészséges!”

Light, zsírszegény, cukormentes? Akkor tényleg bármennyit befalhatsz belőle?

A lelked mélyén valószínűleg pontosan tudod, hogy nem. Egy érdekes kutatás során bebizonyosodott, hogy a résztvevők majdnem harmadával több M&M’s-et majszoltak el, amikor azt mondták nekik, hogy zsírszegény változatot tettek eléjük.

A helyes varázsmondat az legyen, hogy „ebből a kellemes jóllakottságig lakmározhatok”! Ugye, mennyivel jobban hangzik? Már csak azért is, mert nincs az az étel vagy ital, amiből az extra adag ne terhelné meg az emésztőrendszeredet.

Ha kajakómát nem is érhetsz el egy salátával, hasi diszkomfortérzetet mindenképpen… kockáztatni tehát nem érdemes.