5+1 szupermag, amit mindennap kellene fogyasztanod

Stumpf Bea
Írta: ,

Sok kicsi sokra megy, szól a mondás, ez nagyon is igaz azokra a szupermagokra, amiket mindennap kellene fogyasztanod. Nem csak a dióról és a manduláról beszélünk, amivel gyakrabban találkozhatsz, hanem hat másik olyan alapanyagról, amiket ideje bevezetned az étrendedbe. Lássuk, melyik mire jó és hogyan érdemes fogyasztani! őket!

Chia mag Kép forrása: allthingsgreen.nu

A legtöbb étrend ott bukik el, hogy túl kevés rost van benne, ami elengedhetetlen az egészséges étkezéshez.

A chia mag nem csak rosttal, de magnéziummal, kálciummal és vassal is tele van, így érdemes egy-egy fogásba rendszeresen belecsempészni.

Szuper levesekbe, a reggeli müzlidbe, joghurtokba, salátákra, fasírtba vagy süteményekbe belesütve. Te hogyan fogod legközelebb kipróbálni?

Tökmag Kép forrása: popsugar.com

Annak érdekében, hogy folyamatosan változatosan és egészségesen étkezz, mindig érdemes valami újat kipróbálni. Vagy ez esetben valami régit csak új köntösben.

A tökmag szuper választás az őszi hónapokban, de akár egész évben is, hiszen nem csak változatosan felhasználható, de még rendkívül finom is.

Nekünk nőknek is szuper, hiszen sok-sok B-vitamin, cink és fehérje van benne, a pasidnak meg egyszerűen kötelező, hiszen csodás hatással van a prosztatára, hiszen a tökmag rendszeres fogyasztása segít megelőzni a prosztatával kapcsolatos betegségek kialakulását.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!