5 praktika, amivel elkerülhető a súlygyarapodás az ideges hétköznapokban

Gerber Petra
Írta: ,

Te is tudod, sőt érzed, hogy a stressz a mindennapok szerves része. Persze ez nem feltétlenül baj, hiszen egy kis állásinterjú előtti egészséges drukk vagy egy prezi előtti lázas készülődés akár dopping szerű hatással is bírhat, ám az esetek nagy százalékában sajnos a stressz, mint az életünk megkeserítője van jelen. Olyannyira, hogy sokan evéssel igyekeznek elűzni, ám ezzel hosszútávon csak plusz kilókat szednek fel, azonban a stressz továbbra is jelen marad. Éppen ezért most hoztunk neked néhány szuper tippet és praktikát, amikkel elkerülheted a súlygyarapodást az ideges hétköznapokon is.

Persze tudom, hogy ezt mondani könnyű és sokkalta egyszerűbb bekapni egy szelet csokoládét vagy befalni egy egész táblával, amikor ideges vagy, ám igyekezz az ételre úgy gondolni, mint alapvető fiziológiai szükségletre.

Mert, hogy az étel bizony az, úgy ahogyan az alvás is, úgy az étkezés is alapvető igényünk, éppen ezért próbáld meg e téren kizárni az érzelmeidet és összpontosíts arra, hogy valóban csak akkor egyél, amikor éhes vagy.

Tudjuk, hogy ez borzasztó klisének hangzik, de hidd el, hogy sokkal kisebb az esély rá, hogy valami egészségtelen után nyúlsz, ha kiszellőzteted a fejed.

A friss levegő ugyanis remek stresszoldó hatással bír, hiszen ugyanúgy endorfint szabadít fel a testedben, mint az édesség.

10-15 perc séta és garantáltan búcsút mondhatsz a fentebb említett érzelmi evésnek.