5 pénztárcakímélő bevásárlási tipp egészségfanatikusoknak

Fodor Veronika
Írta: ,

Te is szeretnél tudatosan táplálkozni, de elszörnyedsz, amikor meglátod a boltban az egészséges termékek árait? Ahogy betört a clean eating hype, úgy az elmúlt időszakban megugrott a paleo, a bio, a glutén- és cukormentes élelmiszerek ára is. De nem kell lemondanod semmiről! Segítünk, hogyan vásárolj úgy, hogy egészségesen ehess, de a pénztárcád se lássa kárát.

A legtöbben, amikor eldöntik, hogy egészséges életmódra váltanak, akkor a kezdeti lelkesedés hatására bevásárolnak a legkülönlegesebb alapanyagokból. Nem kell egyből a reggelidet chia magra, a délutáni édességedet pedig csökkentett zsír- és cukortartalmú csokira cserélned, inkább válassz egyszerűbb termékeket.

Egyrészt az otthon elkészített zabpehely mandulatejjel is tökéletes választás, délután pedig inkább a gyümölcsért nyúlj, abban is van elég energiatartalom. A tudatosság nem ott kezdődik, hogy ugyanazt az étrendet követed, csak egészséges alapanyagokból, mert az tényleg sokba fog kerülni. Válassz inkább alternatív megoldásokat, és igyekezz otthon elkészíteni az ételeket, mert az alapanyagok még mindig jóval olcsóbbak, mint a kész ételek.

Nem kell mindig a bio Kép forrása: thelittlemarket.com

Nem szükséges a boltban a bio feliratot keresned, inkább a friss hazai zöldségekre fókuszálj, vagy ha van a közeledben piac, akkor próbáld meg ezeket ott beszerezni.

Most kevesebb az itthon megtermett zöldség és gyümölcs, ezért ilyenkor bátran válaszd a fagyasztottat.

Nem igaz, hogy kevesebb bennük a vitamin, ezért ha a hűtőd tartalma engedi, mindig fagyassz le pár dobozzal a szezonális gyümölcsökből és zöldségekből, amiket bármikor elővehetsz, és felhasználhatod egy smoothie-hoz.