5 ok, amiért könnyebb elhízni télen

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Amennyire igaz, hogy az álomalak télen készül, annyira megcáfolhatatlan tény az is, hogy ilyenkor könnyebb meghízni. De mi ennek az oka, és hogyan tehetsz ellene? Utánajártunk!

Talán észre sem veszed, de tavasszal és nyáron jóval többet mozogsz. Szívesebben mész ki a levegőre, hosszasan sétálsz a barátnőiddel, vagy éppen a kutyáddal, és örömmel végigtáncolod a hétvégéket. Még, ha nem is sportolsz rendszeresen, akkor is úszol a strandon, biciklizel.

A sok kicsi sokra megy, és ez kifejezetten igaz a mozgásra, hiszen már azzal is kalóriát égetsz, ha felállsz a kanapéról.

Mit tehetsz?

Érdemes figyelembe venned, hogy télen jobban meg kell erőltetned magadat, ha mozogni szeretnél. Jó, ha olyan órákra jelentkezel, amikre előre kell helyet foglalni, így – bármennyire nincs kedved elmenni – nem fogod lemondani őket az utolsó pillanatban.

 

Mert sokat vagy otthon Kép forrása: extrapetite.com

Fontos tény az elhízást illetően, hogy nyáron nem ülsz sokat otthon, szemben az őszi, téli időszakkal. Igaz, bőségesen belapátolhatsz extra kalóriákat a nyári kiruccanások során, valójában többet eszel, amikor egyedül vagy otthon, és nem lát senki.

Egy kis chips este, egy nagy adag forró csoki a kinti hideg után, és máris több kalóriát vittél be, mint ildomos lenne

Mit tehetsz?

Próbálj ne teljesen belesüppedni az otthoni pihengetésbe, mert ennek könnyen hízás lehet a vége. Persze szó sincs arról, hogy minden finomságot meg kell vonnod magadról, de ha télen is tartalmas programokat szervezel magadnak, akkor nem fogod állandóan a hűtőt kerülgetni.