5 magyar, mentes gasztroblog, amit érdemes követni

Írta: ,

Magyarországon az egészséges, illetve legfőképpen a mentes táplálkozás még viszonylag gyerekcipőben jár, főként, ami a gasztronómiai blogok számát és minőségét illeti. Bevallom, sok esetben, ha új receptet keresek, elsődlegesen én is a külföldi választékból szemezgetek, azonban az utóbbi időszakban megismerkedtem pár hazai bloggal, akik határozottan kiemelkednek a sokaságból, és mindenképpen érdemes őket figyelemmel követni!

Van köztük mentes, vegán és szimplán egészséges alapanyagokat felhasználó is, azonban mindegyik inspiráló, akár a receptjeiket, akár az életfelfogásukat vesszük górcső alá! Nézzük tehát, kiket érdemes felvenni a kedvenc könyvjelzők alá!

Nóri mindenmentes konyhája Kép forrása: mindenmentes.hu

1/5 Nóri mindenmentes konyhája

Nórinak már két fantasztikus könyve is megjelent az elmúlt években, aminél talán mi sem jelzi jobban, hogy mennyire keresendő az, amit ő képvisel!

Rengeteg recept közül válogathatunk az oldalán, az egészen egyszerűektől kezdve, a bonyolultabbakig.

Imádom Nóri receptjeit, bár sokszor alkalmaz olyan hozzávalókat, amiket nagyon nehéz itthon beszerezni, így, ha még csak ismerkedsz a vegán vagy mentes konyha rejtelmeivel, akkor előfordulhat, hogy nehezebben igazodsz majd ki az ő világában, viszont általában ajánl alternatívát, vagy biztos beszerzési forrásokat.

Összességében tehát, Nóri blogját mindenképpen a figyelmetekbe ajánlom!

mindenmentes.hu

Wander Food Wonder Kép forrása: wanderfoodwonder.blog.hu

2/5 Wander Food Wonder

Dóra receptjeivel eleinte Instagramon találkoztam, pontosabban csak a fotóikkal és az alatta futó írásokkal, viszont már ezekkel megnyert magának!

Egyfelől imádom a stílusát, hogy kissé szabadszájú, mégis kedves és közvetlen, másfelől remek érzékkel fejleszti a receptjeit, a legtöbbjük ráadásul olyan alapanyagokból készül, amit könnyű beszerezni, és még olcsó is.

Dóra tárházában sokszor találkozhatunk hagyományos recept újra gondolásával, és egészen egyedi megoldásokkal is.

Mindemellett pedig őszintén beszél az inzulinrezisztencia és a laktózérzékenység árny oldalairól, illetve segít abban, hogy miként tudjuk a tudatos életformát beépíteni a mindennapjainkba! Abszolút követendő példa, és ajánlott gasztroblog!

wanderfoodwonder.blog.hu

Mégmentesebb Kép forrása: megmentesebb.hu

3/5 Mégmentesebb

Dorottya receptjeiért szintén teljesen odavagyok, bár őt sokkal inkább sorolnám a cukrászok közé, hiszen legfőképpen desszerteket oszt meg.

Már több receptet is kipróbáltam az oldaláról, és mindegyiknek nagy sikere volt, ráadásul, amit a leginkább szeretek bennük, hogy könnyen beszerezhető alapanyagokból készülnek, és viszonylag könnyen saját ízlésre formálhatók!

Személyes kedvencem a diós keksze, amit már többször is elkészítettem, és eddig egyik adag sem tartott 10 percnél tovább!

Nagyon lelkes és kedves leányzó, mindamellett pedig roppant elhivatott, a képei pedig fantasztikusak!

Remélem, hogy hamarosan akár könyv formájában is találkozhatunk majd a receptjeivel és a csodás fotóival!

megmentesebb.hu

Zizi kalandjai Kép forrása: zizikalandjai.com

4/5 Zizi kalandjai

Hogyan szoktassunk hozzá egy kisgyermeket a vegán étrendhez? Vagy egyáltalán Mi miként szokjunk át erre a szokatlan, és közel sem egyszerű életformára?

Nos, ebben biztos támaszra lelhetünk Zita könyveiben és blogján.

Szintén két könyvvel büszkélkedhet a tehetséges anyuka, ami arról árulkodik, hogy a vegán étkezésnek igenis van létjogosultsága hazánkban is!

Rengeteg recepttel, gyönyörű fotókkal és megannyi hasznos tanáccsal találkozhatunk Zita oldalán, tehát mindenképpen érdemes gyakran körülnézni rajta, legfőképpen, ha a vegán étkezés hívei vagytok!

zizikalandjai.com

Futács Gitta Kép forrása: futacsgitta.hu

5/5 Futács Gitta

Gitta weboldala még nagyon frissnek mondható, engem azonban szinte azonnal magával ragadott az egész hangulata.

Annak ellenére, hogy az oldal nemrégiben debütált, máris tele van jobbnál-jobb receptekkel, és maga a weboldal megjelenése is roppant letisztult, minőségi!

Az ételfotók pedig egyszerűen fantasztikusak! Gitta pontosan azt a kifinomultságot adja át, amit sok hazai gasztronómiai oldalnál hiányolok, és most nem feltétlenül a blogokra célzok, sokkal inkább éttermek/márkák/szakemberek oldalaira.

Azon sem lepődnék meg, ha csakhamar könyv formájában találkoznánk a receptekkel és a hozzájuk tartozó képekkel! Mindenképpen érdemes körülnézni nála!

futacsgitta.hu