5 magyar, mentes gasztroblog, amit érdemes követni

Horváth Petra
Írta: ,

Magyarországon az egészséges, illetve legfőképpen a mentes táplálkozás még viszonylag gyerekcipőben jár, főként, ami a gasztronómiai blogok számát és minőségét illeti. Bevallom, sok esetben, ha új receptet keresek, elsődlegesen én is a külföldi választékból szemezgetek, azonban az utóbbi időszakban megismerkedtem pár hazai bloggal, akik határozottan kiemelkednek a sokaságból, és mindenképpen érdemes őket figyelemmel követni!

Van köztük mentes, vegán és szimplán egészséges alapanyagokat felhasználó is, azonban mindegyik inspiráló, akár a receptjeiket, akár az életfelfogásukat vesszük górcső alá! Nézzük tehát, kiket érdemes felvenni a kedvenc könyvjelzők alá!

Nóri mindenmentes konyhája Kép forrása: mindenmentes.hu

Nórinak már két fantasztikus könyve is megjelent az elmúlt években, aminél talán mi sem jelzi jobban, hogy mennyire keresendő az, amit ő képvisel!

Rengeteg recept közül válogathatunk az oldalán, az egészen egyszerűektől kezdve, a bonyolultabbakig.

Imádom Nóri receptjeit, bár sokszor alkalmaz olyan hozzávalókat, amiket nagyon nehéz itthon beszerezni, így, ha még csak ismerkedsz a vegán vagy mentes konyha rejtelmeivel, akkor előfordulhat, hogy nehezebben igazodsz majd ki az ő világában, viszont általában ajánl alternatívát, vagy biztos beszerzési forrásokat.

Összességében tehát, Nóri blogját mindenképpen a figyelmetekbe ajánlom!

mindenmentes.hu

Wander Food Wonder Kép forrása: wanderfoodwonder.blog.hu

Dóra receptjeivel eleinte Instagramon találkoztam, pontosabban csak a fotóikkal és az alatta futó írásokkal, viszont már ezekkel megnyert magának!

Egyfelől imádom a stílusát, hogy kissé szabadszájú, mégis kedves és közvetlen, másfelől remek érzékkel fejleszti a receptjeit, a legtöbbjük ráadásul olyan alapanyagokból készül, amit könnyű beszerezni, és még olcsó is.

Dóra tárházában sokszor találkozhatunk hagyományos recept újra gondolásával, és egészen egyedi megoldásokkal is.

Mindemellett pedig őszintén beszél az inzulinrezisztencia és a laktózérzékenység árny oldalairól, illetve segít abban, hogy miként tudjuk a tudatos életformát beépíteni a mindennapjainkba! Abszolút követendő példa, és ajánlott gasztroblog!

wanderfoodwonder.blog.hu