Az 5 legszörnyűbb étel, amit magadba tömhetsz – Jobb, ha örökre elfelejted őket

Sándor Alexandra
Írta: ,
Az 5 legszörnyűbb étel, amit magadba tömhetsz – Jobb, ha örökre elfelejted őket

Ki ne szeretne beiktatni egy „csaló étkezést”, vagy egyszerűen csak nassolni egy keveset? Az anyagcserédnek és a lelkednek olykor valóban szüksége lehet olyan falatokra, melyek nem feltétlenül tartoznak a legegészségesebbek közé. Ez azonban nem azt jelenti, hogy egyből a következők után kell nyúlnod, hiszen a fölösleges kalóriákon kívül sokkal nagyobb árat fizethet értük a tested.

Péksütemény

Ha már a fánk kapcsán szóba kerültek a pékségek, muszáj megemlítenünk ezeket a guszta kis szépségeket, amelyeknek sajnos az egekben van a glikémiás indexe.

Olyan gyorsan lebomló szénhidrátokat tartalmaznak, amelyek hirtelen emelik meg a vércukorszintedet, hogy aztán hasonló sebességű zuhanás álljon be a létfontosságú értékben.

Amennyiben gyakran fogyasztasz édes vagy sós péksütit, inzulin-rezisztencia alakulhat ki nálad, ami a cukorbetegség előfutára.

Mindez még nem elég ijesztő ahhoz, hogy lemondj a kényeztető falatokról? Akkor hozzátesszük, hogy olyan bőrproblémák is kiújulhatnak tőle, mint az akné vagy a rozácea.

Egyetlen péksütemény 2-3 adag ételnek megfelelő szénhidrátot rejt, tehát a méretre is különösen figyelj!

Gyorséttermi hamburger

Tudtad, hogy a hamburger koncepciójával önmagában semmi gond nincsen? Hiszen sovány húsból, teljes kiőrlésű zsemléből és friss zöldségekből is elkészítheted!

A gyorséttermi változatok húspogácsája azonban mindösszesen 2-14%-nyi husit rejt.

Valószínűleg nem akarod tudni, hogy a többi akkor micsoda, de mi kíméletlenül közöljük, hogy elsősorban víz, csont, porc és a hentesipari nyesedéknek nevezett melléktermék más guszta része.

A tested ezeket egyáltalán nem tudja felhasználni, tehát jobb esetben egyszerűen végighaladnak a bélrendszereden – a rosszabb alternatíva pedig, hogy odabent szó szerint rohadni kezdenek, amivel igen káros folyamatokat indítanak el.

Ja, és ezt a kompozíciót szokás olajba merítve kisütni, majd zsíros-adalékanyagos szószokkal tálalni. Fantasztikusan hangzik, nem?

Te milyen gyakran esel a felsorolt kajabűnök valamelyikébe?

Fókuszban

5 dolog, amit tenned kell, amikor hurutosan köhögsz

Hogyan „kozmetikázzuk” meg egyedül a kutyusunkat? 5 lépéses útmutató

Egészség és életmód

5 dolog, amit tenned kell, amikor hurutosan köhögsz