5 koktél, ami veszélyesebb, mint amilyennek látszik

Fehér Vera
Írta: ,

Nem lebeszélni akarunk a nyári koktélozgatásról, de nem árt, ha tudod melyik az, amiből már kettő is kiüt. Ha viszont ízlik, és emiatt nem mondanál le róla, akkor eláruljuk, mi lehet a light verzió!

Stop: Pinky Kép forrása: Laurenconrad.com

Egzotikus és veszélyes! Háromféle erős alkoholt tartalmaz (gin, aperol, kókuszlikőr), ha nem akarsz két-három pohár ananászos-kókuszos csoda után kidőlni, akkor helyette válassz olyan koktélt, amiben csak egy, maximum kétféle alkohol van.

Helyette kérd ezt:

Pina colada, Gin tonic vagy simán ananászlé kókuszlikőrrel. Így a trópusi ízekről sem kell lemondanod, és az is biztos, hogy a tűző napon fogyasztva nem vág azonnal fejbe a fincsi italod. 

Stop: Zombie Kép forrása: viralnova.com

Ez a koktél valóságos rum-bomba! Hiszen többféle rumot tartalmaz nagy mennyiségben, plusz gyógynövényes likőrt, amit felöntenek gyümölcslével és egy kis szódával, na meg rengeteg jégdarával.

Abban a nagy pohárban úgy néz ki, mintha üdítőt kortyolgatnál, de igazából durva szerről van szó. Már egytől is fejre állhatsz!

Helyette kérd ezt:

Cuba libre vagy rum bármilyen szénsavas üdítővel, esetleg gyógynövényes likőr gyömbérrel. Hidd el, a hatás így sem marad el, viszont sokkal könnyebb lesz mértéket tartanod.