5 koktél, ami veszélyesebb, mint amilyennek látszik

Írta: ,

Nem lebeszélni akarunk a nyári koktélozgatásról, de nem árt, ha tudod melyik az, amiből már kettő is kiüt. Ha viszont ízlik, és emiatt nem mondanál le róla, akkor eláruljuk, mi lehet a light verzió!

Stop: Pinky Kép forrása: Laurenconrad.com

1/5 Stop: Pinky

Egzotikus és veszélyes! Háromféle erős alkoholt tartalmaz (gin, aperol, kókuszlikőr), ha nem akarsz két-három pohár ananászos-kókuszos csoda után kidőlni, akkor helyette válassz olyan koktélt, amiben csak egy, maximum kétféle alkohol van.

Helyette kérd ezt:

Pina colada, Gin tonic vagy simán ananászlé kókuszlikőrrel. Így a trópusi ízekről sem kell lemondanod, és az is biztos, hogy a tűző napon fogyasztva nem vág azonnal fejbe a fincsi italod. 

Stop: Zombie Kép forrása: viralnova.com

2/5 Stop: Zombie

Ez a koktél valóságos rum-bomba! Hiszen többféle rumot tartalmaz nagy mennyiségben, plusz gyógynövényes likőrt, amit felöntenek gyümölcslével és egy kis szódával, na meg rengeteg jégdarával.

Abban a nagy pohárban úgy néz ki, mintha üdítőt kortyolgatnál, de igazából durva szerről van szó. Már egytől is fejre állhatsz!

Helyette kérd ezt:

Cuba libre vagy rum bármilyen szénsavas üdítővel, esetleg gyógynövényes likőr gyömbérrel. Hidd el, a hatás így sem marad el, viszont sokkal könnyebb lesz mértéket tartanod.  

Stop: Long Island Iced Tea

3/5 Stop: Long Island Iced Tea

Még leírni is részegítő, mert minden rövid benne van szinte, mai létezik. Vodka, tequila, rum, triple sec és egy pici lime, meg kóla. Szóval a nevével ellentétben, nem egy frissítő üdítő ital, hanem brutál erős koktél, amivel jobb vigyázni. Különösen, ha a nagy melegben kitikkadva esetleg az fordul meg a fejedben, hogy egy ehhez hasonló itallal csillapítsd a szomjadat!

Helyette kérd ezt:

Mojito, Cosmopolitan vagy bármilyen, egy alkoholt tartalmazó koktél. Ezek éppúgy frissítőek, zamatosak, ráadásul egy kicsit sem alattomosak!

Stop: Fény

4/5 Stop: Fény

Olyan szép a neve, és olyan szuper egyszerű, mi lehet vele a baj? A szénsav és a tömény együtt rögtön üt, mire lehúzol még kettőt ebből a szörpös habos-gyöngyöző csodából, már mehetsz is haza – négykézláb.

A fesztiválokon külön veszélyes, hogy hatalmas vödrökben kínálják – így pedig szinte lehetetlen követni, hogy pontosan mennyit ittál belőle. És mivel nagyon finom, vélhetőleg nem állsz meg majd egy-két kortynál

Helyette kérd ezt:

Vodka szóda (kevesebb a szénsav benne), esetleg Sex on the beach (hasonlóan gyümölcsös ízek). 

Stop: Mai tai

5/5 Stop: Mai tai

Háromféle rum, brandy, triple sec. Ennyi elég a magyarázatból, ugye? Alkohol fajtákat keverni eleve veszélyes, sokat inni belőlük pedig nagy hiba. Persze finom ez az ital, de van megoldás egy könnyebb verzióra.

Helyette kérd ezt:

Pina colada, Daiquiri vagy bármilyen koktél, amiben csak egyféle rövid ital van, és hasonló ízvilágú