5 étel, amit ne melegíts újra a mikróban

Kovács Andrea
Írta: , Frissítve:

Azt már régóta tudjuk, hogy műanyagdobozt és az alumínium fóliát tilos a mikrohullámú sütőbe rakni, de azt tudtad, hogy akadnak olyan ételek, amiket ugyancsak nem jó ötlet a készülékben újramelegíteni? Van, ami ennek hatására ugyanis kimondottan veszélyessé, akár mérgezővé is válhat!

Amikor a csípős paprikát beteszed a mikróba, a benne lévő kapszaicin, ami az erős ízt adja neki, bekerül a levegőbe.

Emiatt pedig rövid időn belül azt fogod érezni, hogy könnyezik a szemed, vörössé válik, és nagyon kell köhögnöd.

Bár ez apróságnak tűnik, valójában New Yorkban már volt ebből komolyabb probléma.

Egy épületet például azért kellett teljesen kiüríteni, mert egy lakó a mikróban kezdte el felmelegíteni a piros paprikát, ami nagyon erős köhögést és nehézlégzést okozott nála, majd ez szépen átterjedt a levegőn keresztül más lakásokba is.

A legtöbb felvágott különböző tartósítószereket tartalmaz, hogy a polcokon állva hosszabb ideig megőrizze szavatosságát.

Ez elengedhetetlen az egészséged érdekében, hiszen enélkül nagyon komoly baktériumok is bejuthatnának a szervezetedbe.

Ugyanakkor tény, hogy ezeknek az anyagoknak is megvan a hátulütőjük.

Semmiképp se melegítsd fel őket a mikróban, ugyanis a nagy hő hatására ezek az összetevők sokkal károsabbak lehetnek rád nézve; az oxidált koleszterol például hosszú távon szívbetegségeket is okozhat.

 

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba