5 egyszerű módszer, hogy hogyan tartsd be az étrendedet

Stumpf Bea
Írta: ,

Azt elhatározni, hogy holnaptól egészségesen étkezel, sokkal könnyebb, mint valójában betartani a szigorú szabályokat. Ha nem akarsz túl nagy változást, csak egy kicsit szeretnéd jobban érezni magad a bőrödben, akkor nem kell, hogy 180 fokos fordulatot vegyen az életed, elég, ha csak odafigyelsz néhány olyan apróságra, ami segít abban, hogy betartsd az étrendedet. Lássuk, mik ezek!

Határozd meg a célt Kép forrása: pinterest.com

Nem mindegy, hogy azért diétázol, mert fogyni szeretnél, feszesebb szeretnél lenni, van valami egészségügyi problémád vagy egyszerűen csak szeretnéd jobban érezni magad a bőrödben.

Bármi is legyen, mindenek előtt a legfontosabb, hogy meghatározd a célt.

Több zöldséget szeretnél enni? Jó lenne megszüntetni az édesség utáni sóvárgást? Ki akarod iktatni az egészségtelen, cukros ételeket az étrendedből? Tűzd ki, hogy számodra mi a legfontosabb, és ez lebegjen a szemed előtt!

Egy hasznos táblázat Kép forrása: bloglovin.com

Ha megvan, hogy mit szeretnél elérni, akkor vagy nézz utána, hogy milyen étrenddel érheted el a kívánt célt vagy fordulj szakemberhez, akivel megbeszélheted a személyre szabott részleteket. Amíg bele nem jössz, biztosan szükséged lesz egy szuper táblázatra, amiben minden napra minden étkezést előre megtervezel.

A legjobb, ha minden héten van egy nap – a legjobb esetben ez a bevásárlást megelőző nap – amikor leülsz, és összeírod, hogy mely napokon miket fogsz elkészíteni. Ez nem csak azért jó, mert jobban átlátod, hogy esetleg valami hiányzik-e az étrendedből – például több zöldségre vagy vitaminra lenne szükséged – de ezzel együtt a bevásárlólistát is könnyen összerakhatod.

Tipp: Ha nem vagy biztos magadban, az első hetekben nyugodtan mutasd meg szakembernek a táblázatot vagy rakjátok együtt össze a menüket!