4 ok, amiért a körte igazi szupergyümölcs

Írta: ,

A körtét kevesebbszer említik a must eat gyümölcsök között, mint mondjuk az almát vagy a banánt, pedig magas vitamintartalmán kívül számos egyéb jótékony hatása van, amiről lehet, hogy nem is tudsz. Lássuk, miért érdemes mostantól gyakrabban fogyasztanod!

Szívproblémák és stroke elleni védelem Kép forrása: isaohao.com

1/4 Szívproblémák és stroke elleni védelem

Egy 2007-es amerikai kutatás kimutatta, hogy azoknál, akik flavonoidban gazdag gyümölcsöket – például almát és körtét – építenek be a diétájukba, jóval kisebb a szívbetegségek kialakulásának esélye.

De vizsgálatok azt is kiderítették, hogy akik gyakran fogyasztanak a fehér húsú gyümölcsből, kevésbé lesznek hajlamosak a stroke-ra, ami a flavonoidok mellett a magas rosttartalmának köszönhető.

Kulcsszerep a diétában Kép forrása: stylemepretty.com

2/4 Kulcsszerep a diétában

Ahogy már említettük, a körtének nagyon magas a rosttartalma, melynek köszönhetően rendszeres fogyasztása csökkenti a koleszterinszintet, szabályozza a vércukorszintet, de a fogyókúrában is nagyon hatásos lehet.

A magas rosttartalmú ételek ugyanis lassabban szívódnak fel, tehát később leszel éhes utánuk.

Tudtad?

Már egy közepes méretű körte elfogyasztásával biztosíthatod napi rostbeviteled 20%-át!

3/4 Immunturbó

Ha rendszeresen fogyasztasz gyümölcsöt, akkor már sokat teszel azért, hogy az immunrendszered erősebb és ellenállóbb legyen.

A tévhit ellenére akkor is fokozottan figyelned kell a megfelelő vitaminbevitelre, amikor úgy érzed, hogy ellenállóbb vagy, azaz tavasszal és nyáron is érdemes változatosan fogyasztani különböző vitamindús zöldségeket és gyümölcsöket – például a körtét, amiben C-vitamin és ásványi anyagok is találhatóak.

A körte egyébként számos stressz elleni készítmény alapanyaga is, hiszen a benne található B-vitamin segít leküzdeni az ingerlékenységet és idegességet.

Gyulladáscsökkentés Kép forrása: oandoeats.com

4/4 Gyulladáscsökkentés

Lehet, hogy nem is gondolnád, de amellett, hogy a körte szuper energiaforrás, a szervezeten belüli gyulladásokkal is megküzd.

Ez azért fontos, mert ha a testeden belül bárhol gyulladás alakul ki, az különböző kellemetlen tünetekkel járhat – ilyen például a pattanások kialakulása, a fogfájás vagy a fáradékonyság.

Az artériák erősítésével a körtében található flavonoidok hatékonyan semlegesítik a gyulladásokat, így ha még időben észreveszed őket, megkímélheted magad a kellemetlen mellékhatásokkal bíró antibiotikumoktól.