4 mentes étterem és bisztró Budapesten

Horváth Petra
Írta: ,
4 mentes étterem és bisztró Budapesten

Kép forrása: diningguide.hu

Az egészséges életmódót és a rohanó hétköznapokat nem egyszerű összeegyeztetni, főként, ha valaki naphosszat az irodában ül, vagy éppen ellenkezőleg, állandó rohanásban van. Szerencsére azonban manapság egyre több olyan étterem, kifőzde és bisztró található Budapesten, ahol nem csak egészséges vagy mentes ételeket fogyaszthatunk, de kifejezetten odafigyelnek a különböző ételintoleranciában szenvedőkre, illetve mindig friss, tápláló alapanyagok felhasználásával készítenek mennyei finomságokat!

Most összegyűjtöttem négy olyan éttermet, ahova mindenképpen érdemes betérni, ha egy tápláló reggelire, mentes ebédre, vagy egészséges vacsorára vágytok!

1. Tökmag

4 mentes étterem és bisztró Budapesten

Ha a 13. kerület felé veszed az irányt és vegán finomságokra fáj a fogad, akkor mindenképpen térj be a Hollán Ernő u. 5 szám alá! A kedves kiszolgálás mellett igazi kulináris élvezetekben lehet részed! Számomra, ami igazán imponáló ebben a kedves, hangulatos és természetközeli étteremben, az a filozófia, amivel a tulajok vezetik! Fontosnak tartják ugyanis a környezettudatosságot, így újrahasznosított papírtálcákon szolgálják fel az ételeket, és lebomló PLA poharakban az italokat! Volt szerencsém pár szót váltani az egyik tulajjal, Tímeával, aki elmesélte, honnan is indultak, és mit szeretnének képviselni a mai rohanó világban:

A párommal arra törekedtünk, hogy a Tökmagban egy rusztikus, természetközeli miliőt alakítsunk ki, ahol jól érezhetik magukat vendégeink, és ízletes ételeket kínálhatunk lemondásoktól mentesen, nem csak vegánoknak.

Nagyon sok akadályon kellett átvergődnünk magunkat a megnyitásig, mind anyagilag, mind lelkileg. Hosszas tervezgetés, kísérletezés és kivitelezés volt e parányi hely mögött. A tervezés időszakában én magam is megtapasztaltam milyen számos ételintoleranciával együtt élni, és mennyire nagy kihívás ez az élet minden területén.

Legkülönlegesebb története talán a céklaburgerünknek van, melyet első közös vacsoránk alkalmával készítettünk el, na persze nem a jelenlegi formájában, de számunkra ezzel ez a burgerünk ikonikussá vált. Valahol kettőnk kapcsolatának kezdetét szimbolizálja. A pogácsa receptjéért ezúton is hálásak vagyunk barátainknak, Edvárdnak és Karatzynának.

2. Summer Shape

4 mentes étterem és bisztró BudapestenAz 5. kerület, Alkotmány utca 21.-es szám alatt húzódik meg ez a minden négyzetcentiméterében púder álom, ahol hihetetlenül tündéri lányok várnak, kedves kiszolgálással és egyre gyarapodó étel kínálattal. A hely pikantériája, hogy az emeleten le is edzheted az elfogyasztott kalóriákat, vagy éppen ellenkezőleg, egy kiadós edzés után pótolhatod a szénhidrát bevitelt!

A Summer Shape jelmondata tökéletesen tükrözi, hogy mit szeretnénk képviselni az emberek számára. Egy olyan helyet, ahol minden szolgáltatás a vendég testi és lelki jólétéért van. A Love Your Body filozófia szellemében alakítjuk a szolgáltatásainkat, a megvásárolható termékeinket és a felszolgált ételeket is. Sokan első hallásra nem egészen azt vélik felfedezni a szlogenben, amit valójában jelent, így meglepődve tapasztalják, hogy éttermünkben az egészséges és mentes ételek mellett találhatóak házias ízek is. A test szeretete egyenlő azzal, hogy megfelelően tápláljuk, kielégítjük az igényeit, legyen szó étkezésről, mozgásról vagy szellemi kikapcsolódásról.

Olyan termelőkkel, beszállítókkal és márkákkal működünk együtt, akik hasonló szellemben tevékenykednek, így a vendégek például isteni teákat fogyaszthatnak, illetve a helyben felszolgált ételek mellett előre csomagolt finomságokkal is várjuk az érdeklődőket! A bisztró részlegünkben tényleg bárki találhat a fogára valót, hiszen laktóz-, glutén- és cukormentes termékek, friss alapanyagokból készült szendvicsek, vegán desszertek, sós és édes ízvilágok együttesen megtalálhatóak nálunk!

A legbüszkébbek természetesen a folyamatos növekedésünkre vagyunk, és arra, hogy egyre szélesebb kínálattal tudunk szolgálni az egészséges életmód elkötelezett híveinek, illetve azoknak, akik kulináris élvezetekre vágynak!

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!