3 egészségtelen étel, amit gyakran fogyasztunk + 3 amivel kiválthatod

Szabó Erzsébet
Írta: ,
3 egészségtelen étel, amit gyakran fogyasztunk + 3 amivel kiválthatod

Kép forrása: unsplash

Manapság már gyakorlatilag nincs olyan étel, amire rásüthetnénk, hogy teljes mértékben egészséges – vagy éppen nem az. Azonban akadnak olyan élelmiszerek, amiket egy átlagos ember napi rendszerességgel fogyaszt, márpedig ebben az esetben az alábbiak egész biztosan nem támogatják az egészséged megőrzését. Éppen ellenkezőleg…

Ki ne ismerné azt az érzést, amikor hullafáradtan hazaesünk a munkából, és mindenre vágyunk, csak arra nem, hogy a konyhában bármit is keresztbe tegyünk… Nos, ebben az esetben a legtöbb családnál előkerülnek a mélyhűtőből a félkész, előre csomagolt ételek. Ezek ugyan kétségtelenül praktikusak és gyorsak, ám a lehető legkárosabb alapanyagok közé tartoznak.

Természetesen nem a gyorsfagyasztott zöldségekről és gyümölcsökről van szó, amik ugyancsak félkésznek bizonyulnak, hanem pl. a rántott sajtról, a félig megsütött csirkecombról, vagy éppen a pizzáról, különféle péksüteményekről. Ezek nem csupán a kalóriákban dúskálnak, hanem óhatatlanul sok bennük a mesterséges ízfokozó és a tartósítószer. Arról nem is beszélve, hogy rendszerint a kevésbé jó minőségű élelmiszerek kerülnek fűszerekkel megspékelve a mélyhűtőbe…

Bár, ha igazán ügyelsz az egészségedre, sosem eszel ilyeneket, ha időnként becsúszik, nyilván nem történik katasztrófa. Azonban semmiképpen sem ajánljuk, hogy napi rendszerességgel élj ezzel a lehetőséggel, akkor már az is jobb, ha rendelsz valamit.

Ha ennél előrelátóbb vagy, akkor minden napra dobozolj magadnak legalább egy-két fogást, így kiküszöbölheted, hogy este farkaséhesen érkezz haza, és se ötleted, se kedved ne legyen főzni magadnak.

Emellett pedig, ha igazán rutinos vagy, egész nyugodtan fagyaszthatsz te is félkész fogásokat, vagy akár egy-egy komplett menü is landolhat a mélyhűtődben. Persze ebben az esetben kicsit többet kell főznöd akkor, amikor ráérsz. Végül pedig gondolj arra, hogy egy hétköznapi, villámgyors szendviccsel is sokkal jobban jársz, főleg, ha friss zöldségeket eszel hozzá, mint egy mirelit vacsorával.

Fókuszban

5+1 dolog, amit minden nőnek tudnia kell a bankkártyákról

Milyen magnéziumsót érdemes választani? Nem mindegy!

Készpénzes vagy? 5 ok, amiért ezentúl kártyával kellene fizetned

Egy hétig csak bankkártyával fizettem! Ezekre a felismerésekre jutottam

5 hatalmas tévhit a bankkártyákkal kapcsolatban – Te is bedőltél ezeknek?

Minden, amit az enyhe hibrid technológiáról érdemes tudni - enyhén szólva menő

Zöld rendszám és hibrid autó? Amit a zöld rendszámról tudni kell

Miért segíthet a magnézium a stresszes időszakokban?