2020 legnagyobb egészséges kajatrendjei

Nagy Niki
Írta: ,
2020 legnagyobb egészséges kajatrendjei

Kép forrása: unsplash

2019-ben minden a növényalapú táplálkozásról, a szűnni nem akaró avokádómániáról, a ketogén diétáról és a szuperturmixokról szólt. 2020-ban egy kicsit megfordul majd a dolog, és végre beégnek a köztudatba a növényalapú húsutánzatok, észrevesszük, hogy van élet a quinoa után is, a zellerlevet viszont végre elfelejthetjük. Ezek várhatók kajafronton a következő évtizedben.

Jönnek a műhúsok, és finomabbak, mint valaha Kép forrása: unsplash

2019-ben nagy divat volt a zöldség- és gyümölcsalapú étrend, két okból is: az egyik pusztán az egészséghez köthető, a másik viszont ahhoz, hogy a rengeteg húsfogyasztás tönkreteszi a bolygót.

Az hagyján, hogy az állattartó mezőgazdaság az egyik legszennyezőbb ipari ágazat, igazán probléma azzal van, hogy a marhák rengeteg metánt eregetnek a levegőbe, ami hozzájárul a globális felmelegedéshez.

2020-ban a növényalapú étrend mellett egyre több növényből készült hús is feltűnik majd a piacon, méghozzá olyanok, amelyek már tényleg úgy néznek ki, és olyan ízük is van, mint a rendes húsnak.

Így sokkal könnyebb lesz tartani a környezettudatos étrendet.

Jönnek a quinoa barátai Kép forrása: unsplash

A quinoa alapvetően egy olyan növényféle, amit Dél-Amerikában évszázadok óta használnak.

Nagyon egészséges, tele van vitaminokkal és rosttal.

Csakhogy nem ez az egyedüli ősi magféle, amit használhatnánk köretként: 2020-ban az egészségpiac felfedezi majd magának a többi alternatívát, ezzel nagyobb változatosságot kínálva a fogyasztóknak. Ilyen a freekeh (füstölt, zöld búza), farro (tönkölybúza), rozspehely.

Ráadásul ez ahhoz is hozzájárul, hogy azok a vidékek, amelyeken ezek a növények megteremnek, sokoldalúbb termelést végezzenek.

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba