A dinnyemag-vaj csak egy 2019 fura ételtrendjei közül – Mutatjuk, a többit is!

Zabolai Margit
Írta: ,

Minden korszaknak megvan a maga szuperélelmiszere, amire mindenki esküszik: minden fitneszguru ezt eszi, minden receptoldalon ezt készítik és mindenki erről beszél. Az előrejelzések szerint 2019-ben ezekkel az ételtrendekkel lesznek tele a közösségi oldalak.

1. Magokból készült vajak

A mogyoróvaj régi kedvenc a tengerentúlon, és magas proteintartalma miatt többek között a fitneszguruk közvetítésével az öreg kontinensen is egyre népszerűbb lett. Újabban már bizonyos alternatíváival, például a mandulavajjal vagy a kesuvajjal is lehet találkozni az üzletek polcain, és az sem számít újdonságnak, hogy diófélék helyett magokból, például napraforgóból vagy tahiniből készítenek vajat.

Az előrejelzések szerint azonban 2019-ben mindenhol magokból – például görögdinnye vagy sütőtök magjából – készített vajakkal fogunk találkozni, amely a szakértők szerint éppen olyan értékes jó zsírokat tartalmaz, mint például a mogyoróvaj, de az allergiások számára megoldást jelenthet.

Ugyanakkor a szakértők felhívják rá a figyelmet, hogy érdemes azokat a termékeket választani, amelyek nem tartalmaznak hozzáadott cukrot.

A dinnyemag-vaj csak egy lesz 2019 fura ételtrendjei közül – mutatjuk, a többit is!Kép forrása: asinskki/depositphotos.com

2. Versenytársat kap a kókuszvíz

A kókuszvíznek az elmúlt években óriási piaca volt: hidratáló csodaszerként, a bőr megújítójaként, sőt a másnaposság ellenszereként is sokan esküdtek rá, de úgy tűnik, egyeduralma 2019-ben megtörik, és komoly versenytársakkal találhatja szemben magát: kihívói a kaktuszvíz és a juharvíz lesznek – utóbbi csak fele annyi cukrot tartalmaz, mint a kókuszvíz, előbbi pedig még nagyobb hatásfokkal segítheti elő a bőr megújulását.

A dietetikusok azért emlékeztetnek rá, hogy bár ezek az enyhén édeskés vizek az egészséges élelmiszerek között kapnak helyet, nem árt mértékkel fogyasztani őket: mivel cukrot igen, rostot viszont nem tartalmaznak, megemelhetik a vércukor-szintedet, a hidratálásban pedig ugyan segítenek, de az egyszerű, hagyományos, tiszta víznél jobb munkát semmi nem végez ezen a területen.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!