Zsírgyilkos páros: így fogyaszt a körte-dió diéta

Zabolai Margit
Írta: ,
Zsírgyilkos páros: így fogyaszt a körte-dió diéta
Az őszi finomságok között előkelő helyet foglal el a körte és a dió, együttesen pedig igazi csemegének számítanak, hiszen mindkettő édeskés, ugyanakkor a körte friss íze jól kiegészíti a dió enyhe fanyarságát. A hab a tortán, hogy az egészséges nassolnivalók a bennük található vitaminoknak köszönhetően még a fogyást is elősegítik.
Miért egyél körtét, ha fogyni szeretnél?

Brazil kutatók már évekkel korábban igazolták, hogy azok, akik legalább napi három körtét elfogyasztanak, összességében kevesebb kalóriát visznek be a szervezetükbe, mint azok, akik mellőzik a lédús gyümölcsöt.
A körte kalóriatartalma nagyon alacsony, rostjai miatt mégis laktatónak érzed, ráadásul ugyanezek a rostok a lerakódott salakanyagoktól is segítenek megszabadulni, javítják az emésztést, és így az anyagcserét is.

Mi van a körtében?

A körtében emellett olyan savak találhatóak, melyek segítik az ételek lebontását, és a szervezet természetes zsíranyagcsere folyamatain is javítanak. Ugyan a körte nem a tápanyagokban leggazdagabb gyümölcs, de azért említésre méltó mennyiségű kálium van benne, ami segít kimosni a sejtek között felgyülemlett folyadékot, így nem csak méregtelenít, de a pocakon és csípő tájon megjelenő plusz centikből is lefaraghatsz vele.


Érdemes még megemlíteni, hogy a körtében lassan felszívódó szénhidrátok vannak, amelyek kiegyensúlyozottan tartják a vércukorszintedet, így a hirtelen rád törő farkaséhségtől sem kell tartanod. Ha a diétád alatt édességet kívánsz, nyugodtan majszolj el egy körtét, ezzel a szervezetedet is becsaphatod, és a plusz kilók miatt sem kell aggódnod.