Hatékony zsírégető az uborka? Ha így eszed, imádni fogod!

Írta: ,

A hazánkban ismert uborka fajták közül talán a kígyóuborka az, amely a leginkább elősegítheti a fogyást és zsírégetést, ugyanis ennek a legmagasabb a víz- és ásványi anyag tartalma. Sokan nem is tudják, hogy az uborkának mennyi pozitív hatása van, mind belsőleges, mind külsődleges alkalmazása esetén!

Míg előbbivel a fogyást, az ideális anyagcserét és veseműködést, illetve a haj-bőr-köröm egészségét segíthetjük elő, addig külső alkalmazás esetén a szem alatti karikákra vagy leégésre is ideális megoldást kínál. Most pedig, hogy tudjuk, milyen sokrétű hatása van ennek a csodálatos zöldségnek, nézzük meg, hogyan használhatjuk fel különböző receptekbe, hogy minél változatosabb formába vihessük be a szervezetünkbe!

1/5 Uborkás smoothie

Hozzávalók:

  • 1 ½ uborka,
  • 2 lime,
  • 2 evőkanál juharszirup,
  • 2 csésze víz,
  • kis maréknyi mentalevél.

Elkészítés: Facsard ki a lime levét, és töltsd bele egy turmixba, majd add hozzá a többi hozzávalót is, és mixeld össze alaposan.

Ez a turmix tökéletes napindító, azonnal hidratál és feltölt energiával!

Lé-böjt kúrához is tökéletesen ideális, segít a méregtelenítésben és zsírégetésben is!

2/5 Saláta uborkával

Hozzávalók:

  • 2 (közepes) uborka,
  • 2 csésze koktélparadicsom,
  • ½ lilahagyma,
  • 1 kisebb mangó,
  • ½ avokádó,
  • 1 serrano paprika (vagy chili),
  • 1 lime,
  • ½ teáskanál fokhagymapor,
  • ¼ teáskanál só.

Elkészítés:

Az uborkát, avokádót, koktélparadicsomot és mangót kis kockákra vágjuk, a lilahagymát felszeleteljük, a serrano paprikát pedig apróra vágjuk, majd beletesszük egy tálba. A lime-ot kifacsarjuk, és a levét ráöntjük a feldarabolt hozzávalókra, majd fűszerezzük, és alaposan összekeverjük őket.

Egy kicsit érdemes hagyni összeérni az ízeket, majd fogyasztható is! Tökéletes nyári frissítő saláta.

3/5 Uborkás tekercsek

Hozzávalók:

  • 1 uborka,
  • ½ avokádó,
  • ½ kaliforniai paprika,
  • ½ lilahagyma,
  • 2 répa,
  • 1 csésze spenót,
  • ¼ csésze petrezselyem.

Elkészítés:

Az uborkákat hosszába szeljük fel vékony csíkokra (ha elég ügyesek vagyunk, próbálkozhatunk késsel, de érdemes szeletelő eszközt alkalmazni), az avokádót, paprikát, hagymát és répát pedig vágjuk kis csíkokra. Az uborka szeletekre halmozzunk minden hozzávalóból ízlés szerint, majd tekerjük fel, és már kész is. Friss saláta, modern köntösbe bújtatva! Önmagában, vagy egy kevés szójaszósszal nyakon öntve is kiváló. Ha nem tapad kellőképpen az uborkaszelet, fogpiszkálóval fixáljuk a tekercseket.

4/5 Uborka „tészta”

Hozzávalók az alaphoz:

  • 2 uborka.

Szószhoz:

  • 1 avokádó,
  • 1 gerezd fokhagyma,
  • ½ lime,
  • ½ uborka,
  • bazsalikom,
  • só és bors.

Elkészítés: A 2 uborkát szeletelő/tésztakészítő géppel spirál formára szeljük (ha nincs gépünk, egy hámozóval vagy szeletelővel nagyon vékony csíkokra szeljük). A szósz hozzávalóit egy turmixgépbe tesszük, és krémesre mixeljük.

Ezt követően az uborka „tésztához” forgatjuk, és kész is az újszerű, egészséges uborka tésztánk.

5/5 Uborkás szendvics

Hozzávalók:

½ uborka, 1 nagyobb avokádó, 2 szelet kenyér (választott típusú), 1 római saláta levél, dijoni mustár (ízlés szerint), ¼ csésze lilahagyma, ½ csésze csíra (választott típusú), 1 jalapeno, 1 teáskanál almaecet, só és bors ízlés szerint.

Elkészítés:

Az uborkát és az avokádót vékony szeletekre vágjuk. A kenyérszeletek belső felét megkenjük vékonyan dijoni mustárral. Az alsóra rátesszük a saláta levelet, majd a hagyma karikákat, az avokádó és uborka szeleteket, a csírát és végül a jalapeno karikákat. Egy kevés almaecettel meglocsoljuk, sózzuk, borsozzuk, és kész is az isteni, laktató szendvics! Érdemes fogyasztás előtt pár percre állni hagyni, hogy össze érjenek az ízek.