Hatékony zsírégető az uborka? Ha így eszed, imádni fogod!

Írta: ,

A hazánkban ismert uborka fajták közül talán a kígyóuborka az, amely a leginkább elősegítheti a fogyást és zsírégetést, ugyanis ennek a legmagasabb a víz- és ásványi anyag tartalma. Sokan nem is tudják, hogy az uborkának mennyi pozitív hatása van, mind belsőleges, mind külsődleges alkalmazása esetén!

Míg előbbivel a fogyást, az ideális anyagcserét és veseműködést, illetve a haj-bőr-köröm egészségét segíthetjük elő, addig külső alkalmazás esetén a szem alatti karikákra vagy leégésre is ideális megoldást kínál. Most pedig, hogy tudjuk, milyen sokrétű hatása van ennek a csodálatos zöldségnek, nézzük meg, hogyan használhatjuk fel különböző receptekbe, hogy minél változatosabb formába vihessük be a szervezetünkbe!

Hozzávalók:

  • 1 ½ uborka,
  • 2 lime,
  • 2 evőkanál juharszirup,
  • 2 csésze víz,
  • kis maréknyi mentalevél.

Elkészítés: Facsard ki a lime levét, és töltsd bele egy turmixba, majd add hozzá a többi hozzávalót is, és mixeld össze alaposan.

Ez a turmix tökéletes napindító, azonnal hidratál és feltölt energiával!

Lé-böjt kúrához is tökéletesen ideális, segít a méregtelenítésben és zsírégetésben is!

Hozzávalók:

  • 2 (közepes) uborka,
  • 2 csésze koktélparadicsom,
  • ½ lilahagyma,
  • 1 kisebb mangó,
  • ½ avokádó,
  • 1 serrano paprika (vagy chili),
  • 1 lime,
  • ½ teáskanál fokhagymapor,
  • ¼ teáskanál só.

Elkészítés:

Az uborkát, avokádót, koktélparadicsomot és mangót kis kockákra vágjuk, a lilahagymát felszeleteljük, a serrano paprikát pedig apróra vágjuk, majd beletesszük egy tálba. A lime-ot kifacsarjuk, és a levét ráöntjük a feldarabolt hozzávalókra, majd fűszerezzük, és alaposan összekeverjük őket.

Egy kicsit érdemes hagyni összeérni az ízeket, majd fogyasztható is! Tökéletes nyári frissítő saláta.