10 kiló mínusz koplalás nélkül a Whole Life diétával

Írta: ,

Csodamódszer nem létezik, ha a nap nagy részét azzal töltöd, hogy csokit majszolsz a tévé előtt, úgy nem lehet lefogyni, ezt mindenki tudja. A fogyókúra nem jelent azonban feltétlenül gyötrelmes koplalást, sőt az egészségesebb étrendtől sokkal jobban is fogod érezni magad a bőrödben, energikusabb és fittebb leszel, vagyis kerekebb lesz az életed – pontosan innen kapta a nevét a Whole Life diéta, amivel éhezés és önsanyargatás nélkül szabadulhatsz meg a plusz kilóktól.

Szemléletbeli változás
A Whole Life diéta elsősorban a felfogásában különbözik a többitől: vagyis a diéta követői nem gondolják úgy, hogy a fogyókúra valamiféle küzdelem, amin át kell esni, hanem olyan, mint egy masszázs vagy egy wellness hétvége, csakhogy ennek a hatása sokkal tovább tart.
 
A hangsúly nem a kalória megvonásán van – bár természetesen ezt is az igényeidhez mérten kell kordában tartani – hanem azon, hogy a tartósítószerek és mesterséges adalékanyagok helyett valóban használható energiát juttass a szervezetedbe.
 
A teljes kiőrlésű gabonák, a fehér húsok, a gyümölcsök és magvak, valamint a tejtermékek ezért az alapjait jelentik a diétának. Fontos, hogy amit lehet, próbálj meg otthon elkészíteni
 
Joghurtot vagy túrót, aludt tejet például egyáltalán nem ördöngösség, és így biztos lehetsz benne, hogy nem kerülnek állományjavítók vagy tartósítószerek a poharadba.
Hogyan kövesd a diétát?
Igyekezz minden nap, minden ételcsoportból juttatni a tányérodra, hiszen a hangsúly a változatosság és a kiegyensúlyozottság. 
 
Ha a túlsúlyodat csak a lerakódott méreganyagok okozták, még az is elképzelhető, hogy nem kell kevesebb kalóriát bevinned, azaz kisebb adagokat enned, elég lesz csak az elfogyasztott ételek minőségén változtatni ahhoz, hogy beinduljon a fogyás.
 
A Whole Life diéta alatt természetesen tilos a dohányzás, és az alkohol, illetve a kávé fogyasztását is a minimumon kell tartani.