Vízhajtó tavaszi ételekkel a lapos hasért

Esztergály Lilla
Írta: ,
Vízhajtó tavaszi ételekkel a lapos hasért

Ha nem küzdesz komoly súlyfelesleggel, csupán pár kilótól szeretnél megszabadulni (lehetőleg egyszerűen és kíméletesen), akkor érdemes becsempészned az étrendedbe néhányat ezek közül a méregtelenítő, vízhajtó zöldségek közül!

Hasi hízás Kép forrása: fitandhealthyeveryday.com

A hasi hízás hátterében sokszor egy egészen triviális probléma húzódik: felborul a szervezet vízháztartása, melynek következtében puffadni kezdenek végtagok és a hasi tájék is. 

Ilyenkor érdemes szem előtt tartani, hogy nem szerencsés, ha a vízvisszatartó jellemzőjű nátrium túlsúlyba kerül a vízhajtó hatású káliummal szemben a szervezetedben.

Vagyis amire oda kell figyelned: kevés só és tartósítószer! Ezek közül ugyanis egyik sem kedvez a méregtelenítő, vízhajtó folyamatnak.

A tavasz ropogós, üdítő zöldsége a spárga, ami hatékonyan veszi fel a harcot a szervezet vízvisszatartási diszfunkciójával, hiszen magas káliumtartalmának hála erős vízhajtó hatása van.

További áldásos munkája a vesék és a máj kiválasztási, méregtelenítő folyamatainak serkentése, emellett pedig a szívműködésre és a nézve is kedvező a hatása!

Akár fehér, akár zöld, vagy éppen a ritkábban beszerezhető lila változatát fogyasztod, az egészséged (és a vonalaid) meg fogják hálálni!

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv