Villámgyors fogyás hasból: eláruljuk, hogyan működik a főzelék diéta

Kovács Andrea
Írta: , Frissítve:
Villámgyors fogyás hasból: eláruljuk, hogyan működik a főzelék diéta

Szereted a zöldségeket, és szívesen választasz főzeléket a menzán? Jó lenne leadni egy kis fölösleget, de inkább csak méregtelenítéssel, salaktalanítással szeretnél megkönnyebbülni? Elég egy picit változtatni az étkezési szokásaidon, és néhány nap alatt formába hozhatod magadat.

Hogyan készítsd el a főzeléket?

Talán mondanunk sem kell, hogy a fehér liszt most nem lesz alkalmas a főzelék besűrítésére, hiszen ez szintén lerakódik a tápcsatornákban, lassítja az emésztést, és a legkevésbé sem nevezhető diétás alapanyagnak.

A szokott habarás helyett sűrítsd a főzeléket úgy, hogy botmixerrel összepürésíted a hozzávalókat, vagy hogy natúr joghurtot keversz a megfőtt zöldséghez. A tej és a zabpehely szintén alkalmasak a főzelékek besűrítéséhez, de ebben az esetben tehéntej helyett mandula- vagy rizstejet használj, mert ezek könnyebben emészthetőek.

Trükkök

Régi, de jól bevált trükk, hogy a főzelék készítése közben egy-két közepes szem burgonyát is kell dobni a fazékba, mert az ebből kifővő keményítő szintén képes összerántani egy kicsit a főzeléket.

A legjobb, ha a zöldségeket nem főzöd teljesen pépesre, hanem félkeményre, roppanósra hagyod őket. Így nem csak az élvezeti értékük lesz nagyobb, de több vitamin és ásványi anyag is megmarad bennük.