Végre kiderült! Ezért fogynak gyorsabban a férfiak, mint a nők

Sándor Alexandra
Írta: ,

Mindig is haragudtál az anyatermészetre, amiért életed pasijai sokkal gyorsabban szabadulnak meg az úszógumijuktól, ha nekidurálják magukat, mint te? Miután az időegység alatti súlycsökkenés a férfiaknál akár kétszeres is lehet a nőkhöz képest, ideje egy kicsit körbejárni a témát, hogy vajon mi az oka ennek…

Nagyobb test, más összetétel

Kezdjük ott, hogy a férfiak általában testesebbek a nőknél. Márpedig ez azt jelenti, hogy az alapanyagcseréjük energiaigényén kívül a mindennapi tevékenységekkel is több kalóriát égetnek.

A kanapén ücsörgéstől kezdve tehát a futásig mindig nagyobb lángon üzemel a metabolizmusuk a miénkhez képest.

Általánosságban elmondható, hogy egy pár tagjainál az átlagtól való szélsőséges eltérés híján a kalóriaigénye nagyjából a férfira érvényes érték 70%-ának felel meg.

A közös fogyókúra tehát mindig az úriember győzelmével fog végződni – már csak azért is, mert nemcsak nagyobb, de izmosabb is a teste.

A pasik ritkábban főznek

Lehet, hogy manapság ez már a közhely kategóriába tartozik, mi mindenesetre nyugodtan ki merjük jelenteni: a háztartások többségében még mindig a nő felel az élelmezésért.  

Ez azt jelenti, hogy több alkalma nyílik a „bűnös” nassolnivalók beszerzésére, továbbá rájuk hárul a maradékok kezelése is.

Márpedig biztosan ismered azt a helyzetet, amikor az embernek nincs szíve valamit kidobni…

A kóstolgatással együtt így csurranó-cseppenő kalóriák összeadódva évente több kiló pluszt jelenthetnek, ráadásul a diétát is tönkretehetik – hiszen hiába spórolsz meg mondjuk 300-at nagy nehezen egy főétkezéssel, ha a gyerek orvul leharap egy kiflicsücsköt, te pedig este tízkor úgy döntesz, hogy a kuka helyett jobb helye lesz a hasadban a péksüteménynek.