Mennyire szerencsés átugrani a vacsorát? Utánajártunk!

Szabó Erzsébet
Írta: ,
Mennyire szerencsés átugrani a vacsorát? Utánajártunk!

Rengeteg fogyókúrás, diétás tippet olvashatunk az interneten, ezek közül az egyik leggyakoribb praktika a vacsora elhagyására vonatkozik. De valóban fogyaszt, ha kihagyunk a nap végén egy étkezést?

Érdemes kihagyni?

Senkinek sem javasoljuk, hogy teljesen kihagyja bármelyik fontos étkezést, hiszen manapság már azzal is tisztában vagyunk, hogy a kis adagokat takaró, napi ötszöri táplálékfelvétel az egyik leghasznosabb anyagcsere gyorsító praktika.

Emellett nem feltétlenül igaz az sem, hogy este hat után már nem tanácsos enni. Ez az elv azokra vonatkozik, akik nyolc-kilenc óra tájékán már ágyba bújnak és pihenésre hajtják a fejüket.

Jóval inkább aranyérvényű szabály, hogy a szénhidrátokban szegény, fehérjékben gazdag, csökkentett mennyiségű vacsorát a lefekvés előtt két-három órával fogyasszuk el.

Már ezzel is tapasztalhatunk némi változást, de ne feledjük el, számottevő és egészséges súlycsökkenés egyetlenegy étkezés megreformálásával nem érhető el.

Milyen a tökéletes, diétás vacsora?

Amennyiben szeretnénk némi feleslegtől megszabadulni, vacsorára a legideálisabb választás a zöldség és a sovány hús párosítása.

Jöhet a friss saláta és a párolt, sült zöldség, amihez társíthatunk ugyancsak párolt, vagy kevés olajon sütött húst.

Érdemes a fehérjebevitelt fokozni alacsony zsírtartalmú, joghurtos öntettel.

Kiváló választás a túró vagy a cottage cheese is (ugyancsak csökkentett zsírtartalommal), amiből készíthetünk ízletes szendvicskrémet, vagy diétás krémtúrót.

A tojás szintén remek választás, nem csupán könnyű jól lakni vele, zöldségekkel párosítva az egyik legideálisabb vacsorának tekinthetjük.

A kenyérfogyasztást inkább mellőzük este, valóban minimális mennyiségű, magvas kenyér az asztalra kerülhet, de sok esetben szerencsésebb a puffasztott rizs, vagy még inkább az abonett.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!