5 ital, amit soha ne fogyassz fogyókúra alatt: tönkreteszik a diétádat

Balatoni Dóra
Írta: ,

Ha azt gondoltad, a fogyókúra alatt csak arra kell odafigyelned, mit eszel, akkor tévedsz! Sokan megfeledkeznek arról, hogy az italok is tartalmaznak kalóriát, némelyik nem is keveset. Olvasd el cikkünket és megtudod, mi az, amit mindenképp kerülj el, ha fogyni szeretnél!

Kávés italok Kép forrása: almostsupermom.com

A kávés italok nem kevés kalóriát tartalmazhatnak, ezért érdemes átgondolnod fogyasztásukat a diétád alatt. Ha elképzelni sem tudod a napodat koffein nélkül, akkor legalább a tejszínt hanyagold.

Kérd a feketét anélkül és önts hozzá nagyon kevés tejet. Egy kis cukor is beleférhet, hogy lágyabb legyen az íze, de csak akkor tedd, ha napi egy kávét iszol.

Több adag esetén inkább édesítőszert használj, ha nem szeretnéd a bevitt kalóriák számát az egekbe emelni.

Sajnos van egy rossz hírünk: a fogyókúra alatt le kell mondanod az energiaitalokról is. Ha nem teszed meg, hiába várod, hogy kevesebbet mutasson a mérleg.

Valójában, ha egészségesen étkezel, rendszeresen sportolsz és kipihenten alszol, nem is lesz szükséged koffeinre és más energiafokozóra.

Az energiaitalokat akkor is felejtsd el, ha az van a dobozukra írva, hogy alacsony a kalóriatartalmuk és cukormentesek. Helyette inkább járj edzőterembe és fogyassz zöldségeket, gyümölcsöket.