5 teafajta, ami segít leadni a felesleges kilókat

Nagy Niki
Írta: ,
5 teafajta, ami segít leadni a felesleges kilókat

Azon kívül, hogy mindig jólesik elszürcsölgetni egy-egy bögre forró teát, néhány teafajtának rengeteg pozitív hatása is van. Tudtad például, hogy nagyon jól beépíthetők a fogyókúrába is? Jelen cikkben összegyűjtöttem öt teafajtát, amelyek a legjobban hozzájárulnak ahhoz, hogy eltűnjenek azok a bizonyos plusz kilók!

Fehér tea Kép forrása: bunele-maniere.com

A fehér tea az egyik legtisztább tea a világon. Gyakran csak magában, napfényen szárítják, így sokkal kevesebb E-számos adalékanyag kerül bele, mint a hasonló teákba.

Kutatások bizonyították, hogy a fehér tea elősegíti a lipolízist, azaz a zsírbontást, és megakadályozza a zsírsejtek születését, így a hurkák szaporodását is a hasadon!

Ha létezik diétás tea, akkor ez az – készítsd el melegen, öntsd fel egy kicsit vízzel, és kortyolgasd ezt egész nap, hogy biztosan meglegyen a napi folyadékbeviteled is.

Mentatea Kép forrása: flickr

Ugyan a mentának sem zsírégető, sem a zsírok felszívódását meggátoló hatása nincs, mégis segít a diéta egy kulcsmozzanatának megoldásában: csökkenti az étvágyadat!

Ha nassolós típus vagy, mentateát iszogatva sokkal kevésbé fogod kívánni a folyamatos csipegetést, a tea ugyanis illatának köszönhetően hatékonyan csökkenti az éhséget.

Ha nem kedveled a menta ízét, csöpögtess néhány csepp mentaillatot a párnádra lefekvés előtt – ez azért is jó módszer, mert hozzá vagyunk szokva, hogy fogmosás után nem eszünk semmit, a párnádnak pedig így folyamatosan olyan illata lesz, mintha már túl lennél a sikáláson.

Fókuszban

5+1 dolog, amit minden nőnek tudnia kell a bankkártyákról

Milyen magnéziumsót érdemes választani? Nem mindegy!

Készpénzes vagy? 5 ok, amiért ezentúl kártyával kellene fizetned

Egy hétig csak bankkártyával fizettem! Ezekre a felismerésekre jutottam

5 hatalmas tévhit a bankkártyákkal kapcsolatban – Te is bedőltél ezeknek?

Minden, amit az enyhe hibrid technológiáról érdemes tudni - enyhén szólva menő

Zöld rendszám és hibrid autó? Amit a zöld rendszámról tudni kell

Miért segíthet a magnézium a stresszes időszakokban?