5 teafajta, ami segít leadni a felesleges kilókat

Nagy Niki
Írta: ,
5 teafajta, ami segít leadni a felesleges kilókat

Azon kívül, hogy mindig jólesik elszürcsölgetni egy-egy bögre forró teát, néhány teafajtának rengeteg pozitív hatása is van. Tudtad például, hogy nagyon jól beépíthetők a fogyókúrába is? Jelen cikkben összegyűjtöttem öt teafajtát, amelyek a legjobban hozzájárulnak ahhoz, hogy eltűnjenek azok a bizonyos plusz kilók!

Fehér tea Kép forrása: bunele-maniere.com

A fehér tea az egyik legtisztább tea a világon. Gyakran csak magában, napfényen szárítják, így sokkal kevesebb E-számos adalékanyag kerül bele, mint a hasonló teákba.

Kutatások bizonyították, hogy a fehér tea elősegíti a lipolízist, azaz a zsírbontást, és megakadályozza a zsírsejtek születését, így a hurkák szaporodását is a hasadon!

Ha létezik diétás tea, akkor ez az – készítsd el melegen, öntsd fel egy kicsit vízzel, és kortyolgasd ezt egész nap, hogy biztosan meglegyen a napi folyadékbeviteled is.

Mentatea Kép forrása: flickr

Ugyan a mentának sem zsírégető, sem a zsírok felszívódását meggátoló hatása nincs, mégis segít a diéta egy kulcsmozzanatának megoldásában: csökkenti az étvágyadat!

Ha nassolós típus vagy, mentateát iszogatva sokkal kevésbé fogod kívánni a folyamatos csipegetést, a tea ugyanis illatának köszönhetően hatékonyan csökkenti az éhséget.

Ha nem kedveled a menta ízét, csöpögtess néhány csepp mentaillatot a párnádra lefekvés előtt – ez azért is jó módszer, mert hozzá vagyunk szokva, hogy fogmosás után nem eszünk semmit, a párnádnak pedig így folyamatosan olyan illata lesz, mintha már túl lennél a sikáláson.

Fókuszban

A hibrid autóké a jövő?

5 gyors ünnepi főfogás - mert nem a konyhában eltöltött időn múlnak az ízek!

7 gyakori tünet, ami magnéziumhiányra utalhat - Rád hány igaz?

Full hibrid, plug-in hibrid vagy mild hibrid? Tegyünk rendet a fejekben hibrid fronton

Csak olyat ajándékozz, amit magadra is kennél! 7 fantasztikus növényi alapú kozmetikum karácsonyra