Tavaszi rostdiéta mintaétrenddel, hogy jól mutasson a rövidnadrág

Zabolai Margit
Írta: ,

Bizonyos fokig természetes folyamat, hogy télen a test több zsírt raktároz, de a kiegyensúlyozatlan táplálkozás és a mozgásszegény életmód is rásegíthetett arra, hogy most kicsit megrémülj, mikor először húzol rövid nadrágot. Szerencsére egy kis odafigyeléssel a legtöbb probléma gyorsan orvosolható.

Tavaszi átalakulás a tavasz kínálatával

Tavasszal megjelennek az első zöldségek, gyümölcsök, amelyek rosttartalma segít, hogy ne csak a plusz centiktől, de például a csúnya narancsbőrtől is megszabadulj.

A rostok eltelítenek, megtöltik a gyomrodat, így ezekből az ételekből kisebb adagtól is jól lakottnak érzed majd magadat, az élelmi rostok pedig, emésztetlenül a bélrendszerbe kerülve, segítenek, hogy megszabadulj a lerakódott salakanyagoktól, mérgektől.


Néhány tipp: 4 rostban gazdag recept fejtett babbal


Az emésztés megkönnyebbül, hatékonyabb lesz, így nem csak kevesebb plusz rakódik majd rád, de a megrekedt nyirokanyag kimosásával a kötőszövetek is visszanyerik eredeti feszességüket, és eltűnhet a narancsbőr.

Így kövesd a diétát!

A diéta alatt lehetőleg kerüld a cukrot, a telített zsírokat és a fehér liszt fogyasztását, valamin az alkoholt és a cigarettát is érdemes tiltólistára tenni.

Egyél naponta ötször, kisebb adagokban, mert így a zöldségekben és gyümölcsökben található fruktóz segít egyensúlyban tartani a vércukrodat, nem tör rád a farkaséhség, és az emésztésed, anyagcseréd is kegyensúlyozottabban működik majd.

A rostdiéta alatt a szervezeted sok méreganyagtól szabadulhat meg, ez azonban csak úgy lehetséges, ha elegendő mennyiségű folyadékot fogyasztasz. Igyál naponta legalább két liter ásványvizet, vagy cukrozatlan zölséglevet, esetleg gyógyteákat.

Természetesen a diéta mellett a mozgás is nagyon sokat segít, ha kétnaponta legalább 20 percet tudsz szánni a testmozgásra, azzal máris sokat tettél azért, hogy a tested természetes anyagcsere-folyamatai gyorsabban, hatékonyabban működjenek.