Mindent ehetsz, mégis tökéletesre fogyhatsz – A South Beach diétával

Zabolai Margit
Írta: ,
Mindent ehetsz, mégis tökéletesre fogyhatsz – A South Beach diétával

Arthur Agastson amerikai szívspecialista nevéhez fűződik, akinek elege lett abból, hogy pácienseinek a túlsúly miatt egyre komolyabb és komolyabb egészségügyi panaszokkal kellett szembenéznie. Mivel az egyébként is szívbeteg embereknél a mozgás nehézkes, kitalált egy diétát, amelyben semmi sem tilos, mégis eltünteti a plusz kilókat.

A kulcs a mértékletesség

A szívdoktor olyan étrendet állított össze, ami egy orvostól elvárható: nem drasztikus szabályokkal éri el a gyors súlyvesztést, hanem tudatos életmódváltással idézi elő a kiegyensúlyozott és végleges fogyást, ami nem veszélyezteti az egészséget, fedezi a szükséges vitaminokat, és elősegíti a test optimális egyensúlyának fenntartását.

 

A diéta három fázisból áll, az első kettő tulajdonképpen az életmódváltó, méregtelenítő szakasz, a harmadik fázistól azonban már semmi sem tilos, lényegében mindent lehet enni, de persze csak mértékkel, és bizonyos élelmiszereket jobb helyettesíteni. Ha egyszer-egyszer elcsábulunk, azzal persze nincs gond, a doktor senkitől nem várja el, hogy soha többé ne egyen süteményt vagy ne igyon meg egy pohár sört, hiszen, ha a mindennapokban egészségesen étkezünk és eleget mozgunk, akkor a szervezetünknek meg kell tudnia birkóznia ennyivel.

A fogyás első szakasza

A diéta első, két hetes méregtelenítő fázisát a legnehezebb betartani, erőt adhat azonban, ha ráállsz a mérlegre – ez alatt a periódus alatt fogod ugyanis a leggyorsabban veszíteni a kilókat.

Az étrend ekkor szinte kizárólag grillezett, sovány húsokból és rostban gazdag zöldségekből áll.

Fókuszban

5 dolog, amit tenned kell, amikor hurutosan köhögsz

Hogyan „kozmetikázzuk” meg egyedül a kutyusunkat? 5 lépéses útmutató

Egészség és életmód

5 dolog, amit tenned kell, amikor hurutosan köhögsz