7 dolog, amire szükséged van a sikeres fogyókúrához

Tomanóczy Andrea
Írta: ,
7 dolog, amire szükséged van a sikeres fogyókúrához

A divatos fogyókúrás módszerek sokszor elfeledtetik velünk a sikeres diéta alappilléreit, pedig nélkülük sehogy, vagy csak igen lassan és nehezen tudunk megszabadulni a felesleges kilóktól. Hogy mik ezek az alapszabályok?

Reggeli

„Reggelizz úgy, mint egy király, ebédelj, mint egy polgár és vacsorázz, akár egy koldus.”

Bizony, ez a szólás mondás nagy igazságot rejt magában, mivel minél később vagyunk, annál lassabb az anyagcserénk és az emésztésünk.

A reggeli nemcsak azért fontos, mert akkor szinte annyit ehetünk, amennyit csak akarunk, hanem mert ha nap elején jól belakmározunk, akkor sokkal kevésbé leszünk éhesek később.

Kész ételek helyett váltsunk frissre

Időhiány, vagy pusztán lustaságból vannak, akik kizárólag kész ételeket és porokat fogyasztanak, pedig kevés olyan élelmiszer van, amely annyira káros, egészségtelen és hizlaló lenne, mint azok.

Ezek tele vannak sóval, cukorral, ízfokozóval és tartósítószerekkel, nem csoda hát, ha egyre csak jönnek fel velük a kilók és a narancsbőr akkor is, ha keveset eszünk belőlük.

Egyszer-egyszer még megengedett a bűnözés, hogy rendszeresen inkább kerüljük őket, vegyük a fáradtságot és készítsük el ezeket friss ételekből! Ráadásul még az is lehet, hogy olcsóbban fogunk kijönni!