Salaktalanító kásadiéta: percek alatt zsírégető fogás az asztalon!

Zabolai Margit
Írta: ,
Salaktalanító kásadiéta: percek alatt zsírégető fogás az asztalon!
A kása, mint reggeli étel, inkább tőlünk északra, illetve az angolszász kultúrában ismerős, de régebben itthon is népszerű fogás volt. Nagy előnye amellett, hogy finom, tápláló, pillanatok alatt elkészíthető és laktató, az, hogy a fogyókúrádat is segíti.
Így fogyhatsz kásával!

A kása valamilyen teljes kiőrlésű magból, jellemzően zabból vagy hajdinából készített, tejjel, esetleg vízzel készített étel. Mivel ezek a teljes kiőrlésű ételek hosszú időre ellátnak energiával, és lassan szívódnak fel, ideális reggeli fogások, de a nap többi részében is fogyaszthatod őket.
A zabkása és a hajdinakása egyaránt remek salaktalanító, a megpuhult magok finoman, de hatékonyan mossák át a bélrendszert, megszabadítva így a lerakódott salakanyagoktól, és felgyorsítva az emésztést és az anyagcserét. Emellett a hajdina héjában olyan anyagok is találhatóak, melyek szintén hatékonyabbá teszik a bélműködést. Ha az anyagcseréd megfelelően működik, a méreganyagoktól is megszabadulsz, amelyek a lelassult zsírbontásért, és a kötőszövetek megkeményedéséért, így a narancsbőr kialakulásáért is felelősek.

Hogyan kövesd a diétát?

A kása diéta lényegében egy egyszerű, alacsony kalória- és zsír-, valamint cukortartalmú diéta, különféleképpen elkészített kásákkal kiegészítve. Próbálj naponta kétszer kását fogyasztani, de ha ezt túlságosan megterhelőnek érzed, akkor napi egy adaggal is sokat tehetsz az anyagcsere javításáért.


A kását gyümölccsel és mézzel, valamint fűszerekkel, például fahéjjal vagy szegfűszeggel édesen is fogyaszthatod, de a sós, fűszeres változat is finom – ezt elsősorban hajdinából érdemes készíteni. Ha nem édességre vágysz, akkor inkább hagymával, borssal fűszerezd a kásádat, mert a só megköti a testedben a vizet, lassítja az anyagcserét és kevésbé sikeressé teszi a diétát.

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba