5 pszichológiai trükk, ami tényleg felgyorsítja a fogyást

Kovács Andrea
Írta: , Frissítve:
5 pszichológiai trükk, ami tényleg felgyorsítja a fogyást

Azt te is biztos tudod, hogy a fogyás titka a bevitt és elégetett kalóriák arányában rejlik – a cél, hogy több energiát használj el, mint amennyit az étkezésekkel beviszel. Ha pedig ezt megfelelő minőségű és összetételű táplálékkal, valamint állandó testmozgással kombinálod, a súlycsökkenés szinte garantált! Persze ezt mindig könnyebb kigondolni és mondani, mint megvalósítani, elvégre a tested a változáshoz nehezen alkalmazkodik – különösen az elején. Épp ezért érdemes kipróbálnod az alábbi pszichológiai trükköket, amelyek segítségével megkönnyítheted ezt az időszakot.

Tükörrel szemben Kép forrása: herpaperweight.tumblr.com

Szintén hatásos trükk a fogyásnál az, ha egy tükörrel szemben eszel.

Egy felmérés nemrég bebizonyította, hogy harmadára csökkenti az étvágyadat ez a megoldás; mivel úgy tartják, hogy ha szemtől-szemben látod magadat, sokkal objektívebben hozol meg döntéseket – így könnyebben irányítod az étvágyadat is.

Ugyanezt a módszert bevetheted akkor is, ha nem tudtál ellenállni a gyorskajának – ha a tükörrel szemben ebédelsz meg, kevesebbet eszel belőle!

Lassú falatok Kép forrása: fr.smallable.com

A lassabb rágás előnyeit már rengeteg felmérés során tanulmányozták.

Minél lassabban eszel, annál inkább elmúlik az étvágyad, így sokkal kevesebb kalória bevitelnél érzed úgy, hogy máris jól laktál.

Persze ez eleinte nem lesz egyszerű feladat, mert a gyors rágás mindenkinél rossz szokás, de egy kis gyakorlással te is könnyen belejöhetsz!

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba