5 pszichológiai trükk, ami felgyorsítja a fogyókúrádat

Kovács Andrea
Írta: , Frissítve:
5 pszichológiai trükk, ami felgyorsítja a fogyókúrádat

Azt te is biztos tudod, hogy a fogyás titka a bevitt és elégetett kalóriák arányában rejlik – a cél, hogy több energiát használj el, mint amennyit az étkezésekkel beviszel. Ha pedig ezt megfelelő minőségű és összetételű táplálékkal, valamint állandó testmozgással kombinálod, a súlycsökkenés szinte garantált! Persze ezt mindig könnyebb kigondolni és mondani, mint megvalósítani, elvégre a tested a változáshoz nehezen alkalmazkodik – különösen az elején. Épp ezért érdemes kipróbálnod az alábbi pszichológiai trükköket, amelyek segítségével megkönnyítheted ezt az időszakot.

Tükörrel szemben Kép forrása: herpaperweight.tumblr.com

Szintén hatásos trükk a fogyásnál az, ha egy tükörrel szemben eszel.

Egy felmérés nemrég bebizonyította, hogy harmadára csökkenti az étvágyadat ez a megoldás; mivel úgy tartják, hogy ha szemtől-szemben látod magadat, sokkal objektívebben hozol meg döntéseket – így könnyebben irányítod az étvágyadat is.

Ugyanezt a módszert bevetheted akkor is, ha nem tudtál ellenállni a gyorskajának – ha a tükörrel szemben ebédelsz meg, kevesebbet eszel belőle!

Fények fel, zene le Kép forrása: c-heads.com

A legtöbb étterem a kellemes, hangulatos atmoszférával „veszi rá” a vendégeket arra, hogy minél többet egyenek.

Ebben pedig jelentős szerepet tölt be a lágy háttérzene (amitől gyorsabban rágsz) és a félhomályos világítás (amitől kényelmesebben érzed magad).

Épp ezért, ha otthon vacsorázol, próbálj meg másfajta környezetet teremteni magad körül: kapcsold fel a világítást, és mellőzd a zenét.

Fókuszban

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!