5 pszichológiai trükk, ami felgyorsítja a fogyást

Kerekes Vivien
Írta: ,

Azt te is biztos tudod, hogy a fogyás titka a bevitt és elégetett kalóriák arányában rejlik – a cél, hogy több energiát használj el, mint amennyit az étkezésekkel beviszel. Ha pedig ezt megfelelő minőségű és összetételű táplálékkal, valamint állandó testmozgással kombinálod, a súlycsökkenés szinte garantált! Persze ezt mindig könnyebb kigondolni és mondani, mint megvalósítani, elvégre a tested a változáshoz nehezen alkalmazkodik – különösen az elején. Épp ezért érdemes kipróbálnod az alábbi pszichológiai trükköket, amelyek segítségével megkönnyítheted ezt az időszakot.

A kék szín ereje Kép forrása: drukwerkmax.nl

Elsőre talán furcsának hangzik, de ha megpróbálod körülvenni magad minél több kék színű holmival, csökkentheted az étvágyadat!

Egy felmérés szerint ugyanis azok, akik ilyen árnyalatú szobában ettek, 33%-kal kevesebbet fogyasztottak; tehát jó ötlet lehet lecserélni a tányérjaidat és evőeszközeidet (vagy akár az asztalterítőt) kékre.

Ezen kívül próbáld meg kerülni a narancssárga, piros vagy citrom árnyalatokat, ezek ugyanis épp ellenkező hatást érnek el!

Tükörrel szemben Kép forrása: herpaperweight.tumblr.com

Szintén hatásos trükk a fogyásnál az, ha egy tükörrel szemben eszel.

Egy felmérés nemrég bebizonyította, hogy harmadára csökkenti az étvágyadat ez a megoldás; mivel úgy tartják, hogy ha szemtől-szemben látod magadat, sokkal objektívebben hozol meg döntéseket – így könnyebben irányítod az étvágyadat is.

Ugyanezt a módszert bevetheted akkor is, ha nem tudtál ellenállni a gyorskajának – ha a tükörrel szemben ebédelsz meg, kevesebbet eszel belőle!