Ezektől az őszi szokásoktól hízhatsz – Ne rúgd fel az életmódodat!

Írta: ,

A hideg hónapok együtt járnak bizonyos rossz szokásokkal, amik nem csupán az egészségedet, hanem az alakodat is veszélyeztetik. Ne rúgd fel a nyáron jól bevált és megszokott életmódodat, kerüld el az alábbi rossz szokásokat!

Hideg idő egyenlő nehéz ételek Kép forrása: ohsweetday.com

Ősszel sokan észreveszik magukon, hogy a hidegebb időjárás beköszöntével automatikusan nehezebb, zsírosabb ételekhez nyúlnak. Mi ennek az oka?

Az evolúciót tekintve az, hogy a hideg időjáráshoz a szervezetünk extra kalóriákkal alkalmazkodott, ezért kívánjuk a hűvös napokon a laktatóbb falatokat.

Persze ez a teória manapság már nem állja meg a helyét, és a többség egyáltalán nem szorul rá, hogy tovább növelje zsírtartalékait.

Megoldás Kép forrása: closetcooking.com

Természetesen semmi gond nincs azzal, ha időnként tipikus őszi/téli fogást eszel, de ügyelned kell rá, hogy a hűvös napokon általában nem a zsíros ételeket, hanem egyszerűen a meleg finomságokat kívánjuk.

Így sokkal jobban teszed, ha este a töltött káposzta helyett inkább egy forró, kalóriaszegény levest eszel, a délutáni forró csokidat pedig gyümölcsös teára cseréled.

Emellett sokat segít az is, ha végre kipróbálsz néhány reform alapanyagot, hiszen máris nem tűnik olyan bűnös élvezetnek az almás pite, ha szénhidrát-csökkentett lisztből készült.