Őszi fogyókúrás tipp: méregteleníts levesdiétával

Zabolai Margit
Írta: ,
Őszi fogyókúrás tipp: méregteleníts levesdiétával
Ahogy hűvösödnek a napok és egyre korábban érkeznek az éjszakák, úgy esik egyre jobban egy csésze testet és lelket átmelengető leves. Ha egy kicsit odafigyelsz, és betartasz néhány egyszerű szabályt, valamint gyakorolsz egy kis önfegyelmet, akkor a leves evéssel a diétádat is beindíthatod.
Hogyan fogyhatsz levessel?

A klasszikus levesdiéta során több napon keresztül semmi mást nem ehetsz, csak levest, de ez a módszer meglehetősen drasztikus, és az immunrendszeredet is legyengítheti, ami nm túl szerencsés az influenza szezon derekán.
Jobban teszed, ha a levesdiétát inkább néhány napos méregtelenítő kúrává alakítod, amivel megszabadulhatsz a salakanyagoktól és mérgektől, így a későbbiekben a fogyás is könnyebben megy majd – arról nem is beszélve, hogy fölösleges kalóriákat sem viszel be közben.

Hogyan kövesd a levesdiétát?

A levesdiéta alatt kövess változatos, kiegyensúlyozott étrendet, a fehérjét tejtermékekből és sovány húsokból pótold, a szénhidrátot pedig zöldségekből, gyümölcsökből és teljes kiőrlésű pékárukból fedezd. 
Napi két étkezést helyettesíts levessel, mert ezt a szervezeted könnyen lebontja, a benne lévő zöldségek finoman átmossák a tápcsatornádat, a folyadék pedig segíti a méregtelenítést és az emésztést is gyorsítja.