Őrült diéták, amiket SOHA ne próbálj ki – Tényleg mindenre képesek?

Körtvélyfáy Zsófia
Írta: ,
Őrült diéták, amiket SOHA ne próbálj ki – Tényleg mindenre képesek?

Kép forrása: starast/depositphotos.com

Régóta tudjuk, hogy mi mindenre képesek a nők a szépségért vagy, hogy ledobjanak pár kilót. Pedig a csinos alak összefügg az egészséges életmóddal. Igaz, hogy gyorsan is meg lehet szabadulni a fölöslegtől, de a testünknek csak ártunk vele. Olyan őrült diétákat gyűjtöttünk össze, amiket jobb, ha nem próbálsz ki. Inkább tervezz hosszú távra, válts életmódot és tényleg figyelj oda magadra!

Nem véletlenül hívják Csipkerózsika-diétának, hiszen az a lényege, hogy szinte egész nap aludni kell, mivel addig se viszünk be kalóriát. Ez így elég egyszerűnek is tűnik, de a valóságban nem megy ilyen könnyen. Sajnos ehhez az őrültséghez, nyugtatókat, altatókat kapkodnak be, ami valljuk be nem túl egészséges.

Bár az valóban igaz, hogy pár kilótól meg lehet így szabadulni, de egyszer úgy is ki kell kelni a piha-puha ágyból és akkor hamar visszacsúszik minden. És akkor még nem beszéltünk a mozgásszegény életmódról, a szervezet számára létfontosságú vitaminokról és ásványi anyagokról, amiket hamar felhasznál a szervezet.

Elvis Presley is erre a détára esküdött. Napokra benyugtatózta magát, hogy addig se egyen és alvás közben a teste elkezdje felélni az elraktározott zsírokat. Sajnos látjuk, hogy nem lett jó vége.

 

Ez most komoly? A féreg-diéta Kép forrása: halloweenforum.com

Első olvasásra biztos ezt fogod gondolni, de igen akár hiszed, akár nem és bármennyire gusztustalannak hangzik ilyen is van. Hihetetlen, de a rengeteg egészségügyi felhívás ellenére még mindig népszerű fogyókúrás módszer a féreg-diéta.

Röviden annyi a lényege, hogy galandféreg petéket kellene megenni, amik szépen megnőnek majd és mindent elesznek helyettünk és nem hízunk. Igen ám, de a férgek nem válogatnak és az értékes ásványi anyagokat, vitaminokat is elhasználják.

Így a fogyni vágyó előbb álmosságot, fáradságot tapasztal, majd később annyira legyengül az immunrendszere, hogy egyik betegségből a másikba esik. Emellett a repedezett körmök, cserepes ajkak és hajhullás is jellemző. Bár azt gondolnánk épp eszű ember, önszántából nem juttat be férgeket a szervezetébe, sajnos ki tudja miért (talán lustaságból) de még mindig rengetegen sanyargatják ezzel magukat.

 

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv