Az ókorban is ezzel fogytak – Próbáld ki te is a 3 napos mintaétrendet

Zabolai Margit
Írta: ,
Az ókorban is ezzel fogytak – Próbáld ki te is a 3 napos mintaétrendet

Kép forrása: onedio.com

Olcsó csodaszert keresel? Kimossa a fölösleges vizet, felpörgeti az anyagcserét, segíti a méregtelenítést és megkönnyíti a zsírok lebontását, ráadásul fillérekbe kerül és még finom is. Túl szép, hogy igaz legyen? Pedig így van! A petrezselymet már az ókori Rómában is használták emésztési panaszok kezelésére, most mi is megmutatjuk, hogyan fogyhatsz vele.

Hogyan fogyhatsz a petrezselyemmel?

A petrezselyemből teát is főzhetsz, ami segíti a méregtelenítést és a zsírok lebontását, de a zsírégető, vízhajtó fűszernövényt az étrendedbe is beépítheted, hiszen sokféle ételhez passzol, változatosan használható.

Ha néhány napig követed a méregtelenítő petrezselyem diétát, akkor tartózkodj a cukor, a fehér liszt és a telített zsírok fogyasztásától, egyél viszont sok friss zöldséget és gyümölcsöt, és naponta kétszer fűszerezd az ételeidet friss petrezselyemmel.

Nagyon fontos, hogy különösen nagy figyelmet fordíts a folyadékpótlásra, mivel a petrezselyem méregtelenítő hatása csak így tud érvényesülni, ráadásul nagy mennyiségű folyadékot fog kimosni a szervezetedből, így fontos, hogy hidratált maradj.

Igazi vitaminbomba

A petrezselyemben található C-vitamin többszöröse az azonos mennyiségű citrusfélékben találhatóénak, ami figyelemre méltó eredmény. A fűszernövény ezzel nem csak az immunrendszeredet erősíti, de a természetes zsírbontó folyamatok működéséhez is hozzájárul.

A petrezselyem emellett a legtöbb A-provitamint, klorofillt, kalciumot, nátriumot, magnéziumot és vasat tartalmazó növények egyike.

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv