5 jel, hogy már nem kellene többet fogynod, mert elérted az ideális súlyodat

Balatoni Dóra
Írta: ,

Diétázol, de a mérleg alig mutat kevesebbet, mint korábban? Lehet, hogy valamit rosszul csinálsz vagy pedig nem is tudsz róla, de már elérted az ideális testsúlyodat. Önmagad sanyargatása előtt gondold át jobban, mik is a reális céljaid. Nézzük, mik jelezhetik azt, hogy tulajdonképpen nincs is szükséged további fogyókúrára!

Túlzott elvárásaid vannak Kép forrása: wilhelmina.com

Ha már elmúltál 40 vagy 50, akkor ne csodálkozz, ha nem sikerül visszanyerned azt az alakodat, amellyel korábban rendelkeztél. Az idő múlásával lassul az anyagcserénk, így a fogyás is sokkal nehezebben megy.

Ha megkérdeznék tőled, mikor volt utoljára ideális a testsúlyod, lehet, hogy azt válaszolnád, hogy az esküvőd napján vagy tinédzserként.

Ezt azonban lehet, hogy már soha többé nem éred el, de nem is szabad, hogy ez legyen a célod. Kérd ki szakértő tanácsát, aki el fogja neked mondani, az adott életkorban mi az ideális.

Ki tudja, lehet, hogy már el is érted azt.

Nincs a testsúlyodhoz köthető egészségügyi problémád Kép forrása: popsugar.com

Számtalan olyan betegség létezik, amelyeket a nem megfelelő testsúly idéz elő vagy legalábbis nagyban hozzájárul azok kialakulásához.

Gondoljunk csak a magas koleszterinszintre, a vérnyomásra, vércukorra, amelyek a túlsúly következtében alakulnak ki és szív-, valamint cukorbetegséget okozhatnak.

Ha az orvosod azt mondja, rendben vannak az értékeid, akkor valószínűleg a testsúlyoddal sincs semmi baj, felesleges fogyókúráznod.