Ne legyen az étel az ellenséged! Szuper fogyókúrás tippek negyvenen felülieknek

Sándor Alexandra
Írta: ,

A fogyókúránál mindig jobb az életmódváltás, ám megértjük, ha a nyár beköszöntével mielőbb szeretnéd magad jól érezni a bőrödben. Ehhez adunk most néhány olyan tanácsot, ami túlmutat a villámdiétákon.

Ne legyen kéznél „a végzeted”!

Amikor észrevetted a nem kívánt súlygyarapodást, biztos arra gondoltál, hogy az a fránya XY az oka mindennek – ebbe a mondatba nyugodtan helyettesítsd be a kedvenc „bűnös” csemegédet.

Ha például csokirajongó vagy, és minden bevásárlás alkalmával reflexből feltöltöd az otthoni raktárat, ne csodálkozz rajta, hogy újra és újra lecsapsz a finomságra!


Mértékkel karcsúsít és jó a szívnek: 5 tudományos érv a csokievés mellett


Nagyon egyszerűen megoldhatod a dolgot, amennyiben felhagysz a rendszeres beszerzéssel, vagy csak egészen kis mennyiséget viszel haza belőle.

Ha ugyanis nincs kéznél, ami bűnbe vigyen, jelentősen lecsökken a táplálkozással kapcsolatos impulzív döntés veszélye. Mindjárt kétszer is meggondolod azt az édességet, amikor muszáj külön elmenned a boltba érte!

Ne legyen az étel az ellenséged!

Hiába van olyan étel, amit „gonosznak” kiáltottál ki, ideje ezzel a feltételezéssel leszámolni. Még azoknak a falatoknak az esetében is, amelyek az imént említett „tartsd távol magadtól” kategóriába tartoznak.

Ha hiszed, ha nem, gondolataid és hozzáállásod alapvetően meghatározzák az életmódodat és a szervezeted működését.

Márpedig ha negatív érzelmeket táplálsz valami iránt, sokkal nagyobb eséllyel származik bosszúságod belőle. Ráadásul jelentősen csorbítja a legfinomabb nyalánkságok élvezeti értékét, ha közben arra gondolsz, hogy „bálna” leszel.

A legfontosabb, hogy mértékkel egyél mindenből, akkor viszont színtiszta örömmel! Sokkal könnyebben fogynak le és tartják a súlyukat, akik egészségesen viszonyulnak mindehhez.