Nagy őszi salaktalanító diéta, ha 10 kiló plusznál több van rajtad

Zabolai Margit
Írta: ,
Nagy őszi salaktalanító diéta, ha 10 kiló plusznál több van rajtad

Ha nyáron nem sikerült elérned azt a súlyt és alkatot, amiben jól érzed magadat, akkor sincs okod csüggedni. Ősszel a ruhák is jobban takarnak, nem kell kapkodni vagy sietni, kényelmesen berendezkedhetsz egy egészséges és kiegyensúlyozott diétára, amitől a megfelelő ütemben olvadnak le rólad a kilók, és még a vitaminkészleteidet is feltöltheted.

Miért fontos az őszi salaktalanítás?

A salaktalanítás nem csak ősszel, minden évszakban fontos, de az influenza szezonban különösen jót tesz, ha megszabadulhatunk a lerakódott méreganyagoktól és helyreállíthatjuk a sav-bázis egyensúlyt, mert ezzel az immunrendszer is erősödik.

Egy rostban gazdag, salaktalanító diétával így nem csak karcsúbban, de egészségesebben várhatod a telet, a kilók mellett a használt zsebkendőket is magad mögött hagyhatod.

Hogyan kövesd a diétát?

Az őszi salaktalanító diéta lényege nem a kalóriamegvonás, hanem a kiegyensúlyozott étkezés – vagyis, egészséges keretek között, nyugodtan megpakolhatod a tányérodat, csak arra figyelj, hogy olyasmiket egyél, amivel valóban értékes energiához és tápanyaghoz, nemcsak üres kalóriához juttatod a szervezetedet.

Egyél naponta ötször, kisebb adagokban, csökkentsd a cukor- és a fehér liszt bevitelét, fogyassz viszont sok friss zöldséget és gyümölcsöt, amit ilyenkor nem nehéz beszerezni.

A kiegyensúlyozott életmód része természetesen a rendszeres mozgás is: ha a salakanyagoktól megszabadulsz, könnyebbnek érzed magad és jobb az anyagcseréd, akkor az edzés is könnyebben megy majd, ráadásul a tarka levelek között akár a kocogás is élvezetesebb.

Fókuszban

A legfinomabb snackek, amiket rohanós napokon a táskámba szoktam dobni

Az 5 legfinomabb tejes kávé recept, amiért minden nő odavan

Megéri hibrid autóval járni (?)