Mit tegyél, ha fogyókúrázol, de úgy érzed, semmi sem változik?

Nagy Niki
Írta: ,
Mit tegyél, ha fogyókúrázol, de úgy érzed, semmi sem változik?

Mindannyiunknak vannak „duci napjai": amikor mindegy, mennyit eszünk, úgy látjuk, hogy kerekedik a poci, narancsbőrös a fenék, és egyébként is, valahogy a bőrünk sem az igazi. Ezeknek sokszor teljesen normális biológiai magyarázata van, úgyhogy ne csüggedj – inkább olvass tovább, hogy megtudd, mit tehetsz ellene!

A vizesedés Kép forrása: popsugar.com

Van az úgy, hogy hetek óta egészségesen eszel, aztán egy este úgy döntesz, igenis elmész vacsorázni a csajokkal, nem salátát fogsz enni, aztán még desszertet is kérsz hozzá. Másnap pedig úgy nézel ki, mint a kisgömböc, csak sokkal magasabb kiadásban. Olyan, mintha egy éjszaka alatt visszaszaladt volna rád minden, amit addig leadtál.

Aggodalomra semmi ok – ez csak vizesedés, és másnapra simán leadod mindenféle erőfeszítés nélkül is. Ez az állapot a , víz és szénhidrátok „csodálatos” kölcsönhatásának köszönhető.

Mit tudsz tenni? Igyál sok vizet, és egyél úgy, ahogyan máskor szoktál – egy-két nap múlva már el is múlik.

Menstruációs puffadás Kép forrása: shop.lululemon.com

A menzeszt megelőző és a kezdetét követő néhány napban nő legyen a talpán, aki nem érzi magát ducibbnak, mint egyébként. Ilyenkor hisztisebbek és rosszkedvűek is vagyunk, ami még inkább rátesz egy lapáttal a problémára – ez alól csak az igazán szerencsések kivételek.

A felpuffadt hassal és az előzőhöz hasonló vizesedéssel azonban sok mindent nem tudunk kezdeni, azon kívül, hogy meleg borogatást teszünk az alhasra, és várunk, hogy alábbhagyjon a dolog. Az sem árt, ha kicsit pihensz, és nem stresszeled magad azon, hogy nézel ki – ilyenkor csak próbáld meg túlélni ezt a néhány napot!

Fókuszban

Az 5 kedvenc húsvéti süteményem, amit legszívesebben mind elkészítenék idén

Egyszerű húsvéti ötletek, amikkel instant ünnepi hangulatot teremthetsz a családban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba